Onsdagen 24/8 var det dags för ny bortamatch mot Vallentuna BK. Det här var tredje besöket i år, och vi var därför förberedda på ytterligare en match på grus. Väl framme kunde vi också se att man krympt planens mått, med säkerhet nu en av de minsta planerna i serien.

DSK ställde upp med fullt lag och en bra kämpainställning. Med två segrar mot Vallentuna under våren tänkte tjejerna inte förlora den här matchen heller. Vallentuna visade sig ha utvecklats fotbollsmässigt sedan i våras, men mot DSK F03 hade man ändå ingen chans.

En kort stund in i matchen fick DSK första målet efter att ha haft spelövertaget sedan avspark. Därefter lyckades Vallentuna kvittera till 1-1 på en tursam lobb längs med sidlinjen som gick över DSK-målvakten. Alla på planen var nog lika överraskade, inte minst målskytten, men snyggt var det. DSK-tjejerna lät sig dock inte nedslås, utan tog raskt tillbaka initiativet. Innan domaren blåste för halvtid hade man tagit tillbaka ledningen med ett 2-1-mål.

I andra halvlek kom både Vallentuna och DSK omväxlande till anfall. Den lilla planen resulterade oftare än vanligt i att bollen rann över kort- och sidlinjerna och vi fick därmed öva på en stor mängd hörnor och inkast. Var man skall ställa sig vid egna respektive motståndarlagets hörnor är inte helt lätt, och något vi kommer öva mycket mer på framöver. DSK var dock det klart bättre laget, och målen trillade in i jämn takt efter hårt jobb av hela laget. Slutresultatet skrevs till 6-2 efter att Vallentuna tillåtits få in ytterligare ett mål i slutet av matchen.

Sammanfattningsvis en ny fin insats av DSK-tjejerna, och vi reste hem nöjda och glada med resultatet.