Lördag 20/8 var det dags för årets andra helgcup. Denna gång i Hässelby med deltagande av två lag från DSK F03. Vi hade bara hunnit med två träningar efter sommaruppehållet när 10 tjejer anslöt vid Danderydsvallen för att bilda lag DSK1 denna dag. Vi hade också med oss ett antal supporters som tillsammans kom att utgöra DSKs hejarklack under dagen. Match 1: Hässelby SK Vi ankom till Smedshagens Bollplan för vår första match som var mot arrangörsklubbens 03-tjejer. DSK visade dock klassen direkt och ordnade en säker 5-1-seger på konstgräset. Laget spelade stabilt matchen igenom med bra inställning och ordentliga kämpatakter. Match 2: IFK Lidingö Inför match 2 förflyttade vi oss till Hässelby IP som var centralpunkt för turmeringen och där fyra 5-mannamatcher pågick samtidigt på naturgräsplanen. Misstänkta regnmoln började synas vid horisonten då vi tog en lätt lunch tillsammans och började ladda för matchen. Innan vi hann ut på uppvärmning började regnet, och det var minsann inget duggregn. Hela laget, tränare och supportrar var rejält genomblöta redan innan matchen började. Matchen mot Lidingö blev jämn där mycket vilja och inställning krävdes. Planen hade hunnit bli rejält vattensjuk vilket fick bollarna att ibland följa konstiga banor eller stanna upp oväntat. DSK kämpade på bra och vid slutsignalen stod det till slut 2-2 vilket kändes ganska rättvist. Lidingö var ett betydligt starkare lag än Hässelby denna dag. Match 3: Ängby IF Efter matchen fick vi besked om att allt spel på Hässelby IP skulle ställas in pga det kraftiga regnet. Vår sista match blev därför flyttad till Smedshagens konstgräs. Innan vi förflyttade oss passade vi dock på att torka och byta blöta kläder (det som gick) samt att ta en gemensam fika med kanelbullar till hela laget. Väl på Smedshagen visade det sig att också Ängby var ett duktigt lag. Trots spelövertag av DSK i inledningen hade vi svårt att få till chanser, och det stod istället 0-1 i halvtid efter en jämn första halvlek. Efter pausvilan tappade vi tyvärr markeringen av en Ängbyspelare och de kunde slå in 0-2 efter ca 5 minuter, ett resultat som inte var rättvist sett till matchbilden. Det var nu bara 10 minuter kvar och vi var i ett svårt läge. Samtidigt som solen började komma fram visade nu DSK sin kvalitet. Efter några minuters spel kunde tjejerna reducera till 1-2, och när det var några minuter kvar av matchen rättvist kvittera till 2-2. DSK fick förnyat självförtroende och energi, och med enbart någon minut kvar av turneringen slår man så in 3-2-målet till vild glädje hos spelare, tränare och supportrar! En jättefin avslutning på en blöt men rolig turnering!