9 pigga flickor slöt upp på Vallen för färd mot Stockhagens IP och match mot Stocksunds IF. Fokusen på uppvärmningen var bra, skotten var hårda och passarna hade rätt address! En härlig match verkade ligga framför oss.

Uppställningen var 1-2-2 och fokus låg på spelplats och positionshållning. Första halvleks spel var böljande men trots ett offensivt bollövertag varade det ända till sista minuten innan flickorna kunde få in bollen i mål. Det fanns inte tillräckligt med fingrar för att räkna målchanserna men våran sista touch var antingen lite krampaktig eller felriktad medans Stocksunds tillfällen var få och välriktade samtidigt som våra backar ibland glömde sina positioner... i pausen ändrade vi inte strategin utan poängterade endast att positionshållning var A och O mot ett duktigt lag som Stocksund.

I andra halvlek fortsatte det böljande spelet även om målchanserna minskade för båda lagen... ett resultat av bättre positionshålling bland backarna givetvis :-). Återigen ville dock inte bollen i mål och vid några tillfällen fick Stocksunds hyperfarliga anfallare fritt framåt och kunde utöka Stocksunds ledning.

Spelmässigt var det här inte flckornas bästa match men de individuella prestationerna var bra och det finns många kvaliteer i vårat lag att bygga vidare på. Inte minst kvaliten att kunna ta en förlust på rätt sätt. Trots förlust och skador var det ett glatt gäng tjejer som styrde hemåt mot Danderydsvallen. Verkligen kul att se så många glada efter matchen!

På söndag får vi revansch mot Stocksund och då skall vi bjuda upp till dans!... med ett leende!