Efter en regning förmiddag var det en ganska blött plan som bjud upp till dans för flickorna och Täby denna eftermiddag. Med 8 flickor i truppen var det inte helt optimalt då Täby skulle visa sig vara ett mycket löpstarkt lag... men inte lika starkt som DSK F03s fotbollsmaskin.

Uppställning 1-2-2 och med mycket fokuserade flickor inledde vi matchen i ett högt tempo. Positionsspelet var ypperligt och de farligheter som tornade upp sig framför vårat mål avvärjde våran vålmakt och backlinje med glans. Efter ca 10 min får vi ett genombrott vid mittlinjen som Täbys backar inte hinner ikapp. Efter ytterligare 2 minuter tråklar vi in ytterligare ett mål och här ges högsta betyg till våran lagmaskin. Backarna följde med upp exemplariskt och anfallarna höll sina kanter bra. Detta resulterade i att Täby inte vågade gå på våran bollhållare med mer än en back och bollhållaren kunde närma sig Täbys mål, passa den andra anfallaren och sedan få tillbaka den genom väggspel. Skolboksmål. Täby reducerade sedan precis innan halvtid genom fin forcering på våran vänsterkant. Inte mycket att diskutera, Täby var värda målet.

Vid halvtidsvilan fokuserade vi på positionsbytena och att kämpa tills domaren blåste av för full tid. Ett snabbt målvaktsbyte och flickorna var redo för att knyta ihop säcken!

Andra halvlek inleddes böljande men ingen utdelning till endera lagen förrän efter 5 minuter då en försvarsmiss av DSK lämnade målet vidöppet för Täby. Efter avspark tog återigen Täby kommandot och snöpligt fick vi se Täby gå upp i ledning. Det här var dock inte matchen där DSKs flickor tänkte ge sig utan istället malde flickorna på. Brytning, pass, löpning, skott om och om igen MEN bollen gick inte in. Inte förrän ett DSK anfall bröts av Täby och en fantomräddning av DSKs målvakt fick vi vind i seglen och kunde reducera till 3-3 (här kunde nog tränare och publik sagt tack för matchen och varit nöjda... men det tyckte in flickorna!). Efter avspark blev det ett böljande spel och orken hos de båda lagen började tryta. DSK började köra kortare byten för att kunna hålla ångan uppe och med två fina avslut punkterade flickorna matchen till 5-3 i egen favör. Väldigt bra kämpat!

Bara på en vecka har flickorna visat att de kan vänster och höger, inte något svårt för 03or men under spel är det en annan femma, samt hålla den tilldelade positionen. Riktigt kul att få uppleva tjejernas inställning!

Tack alla spelare, publik och ass coach vid linjen!