7 starka flickor möttes på Danderydsvallen för att ta emot IFK Lidingö FK (LFK). Detta var den avslutande matchen i ST Ericks cupen för 2011 och passande för en härligt fotbollsår blev det en tuff sista omgång.

Från starten visade det sig att LFK har kommit långt i sin passträning och ibland kunde man skönja en speluppbyggnad liknande Barcelona (ja, nästan iallafall...) men LFKs målproduktivitet visade sig inte hålla samma höga standard mot ett väl försvarande DSK. Med försvaret i balans började flickorna ta för sig desto längre matchen led och cirka 5 minuter före paus kunde DSK kontra in ett ledningsmål.

I andra halvlek forsatte LFK bjuda på fint passningsspel medans DSK kontringar blev sällsyntare. Till slut blev LFKs press för stor och både ett kvitteringsmål samt ett ledningsmål kunde göras av LFK. DSK flickorna hade dock bestämt sig att inte förlora utan kämpade benhårt ända in i kaklet. Kaklet förflyttades dock pga ett diskuterat domslut SOM ALLTID GÄLLER men som kändes ganska snopet för våra hårt kämpande flickor då LFKs målvakt i slutminuterna tycktes rulla in i målet med bollen i famnen. Det var en jämn match där LFKs passningsspel fick överhanden över DSKs försvar och kontringar. Med lite mer passningar inom DSK kommer det bli en annan matchbild nästa år.

Väl kämpat tjejer! Nästa gång tar vi dom !