En tidig men hyfsad varm söndagsmorgon samlades vi på Vallen för att göra ett kort hopp över till Näsbydal. Ett sent avhopp gjorde att tränarna för dagen fick göra byten i den planerade uppställningen men flickornas inställning förblev orubbad: "vi kör vårt spel och vi skall vara spelförare".

Diamantuppställningen sitter nu väl i flickornas bakhuvuden vilket gör att det från sidlinjen ser ut som om rörelsemönster och passningar är långtidsinövade men så är ju inte fallet utan vi består helt enkelt av ett gäng väldigt duktiga spelare med rätt inställning vid match.

Ganske omgående efter avspark får vi en chans som stryker utmed stolproten och vi bibehåller en kortvarig press som resulterar i 2 till 3 ytterligare chanser. Flickorna vrider och vänder och försöker göra instick till anfallaren men det vill sig inte riktigt för DSK i inledningen. Spelet böljar nu fram och tillbaka mellan straffområdena men moståndarna hotar inte DSK något nämnvärt. Plötsligt får våran back fritt fram och går hela vägen genom  motståndarnas försvar och lägger kyligt in ett ledningsmål för DSK. Målet blev förlösande och vid halvlek har vi tagit ledningen med 0-3.

I vilan pratade vi som under tidigare matcher om vikten av att forsätta gå på, hålla positoinerna och forsättta mala på med vårat passningspel. From halvtidsvilan noterar vi att motståndarlaget har användt tiden till att lägga om sin taktik. Detta gör att även de får några målchanser under de första minuterna av andra halvlek men flickorna kämpar ner deras försök och ganska snart tar DSK över spelet och visar prov på väldigt fint passningsspel. Vid ett tillfälle passar flickorna bollen säkert 10 gånger innan dess bollen letar sig in i motståndarlagets nätmaskor... detta måste vara rekord i DSK F03s passningshistoria! Vi producerar fram ytterligare 2 mål och vid slutsignalen är det glada tjejer som har tagit revansch på förra årets 1-2 förlust.

Vi tar med oss ett tidigare icke skådad speluppfattning, starkt fokus, fina vristskott, fina anfall, ett gediget försvar- och målvaktspel.

Som vanligt var det ett stort nöje att få matcoacha fram ett välförtjänt resultat!!!! Dock... vi kan ännu bättre och på tisdag kör vi igång igen.