På Vallentuna IP har vi nu tagit steget upp från grusplanen. Äntligen konstgräset och det var tur för i denna matchen var våra målvakter tvungna att slänga sig både en och två gånger.

Det kändes som om de flesta flickorna innan matchstart hade föregående matcherna mot Vallentuna i bakhuvudet då motståndet inte varit särskilt svårt. Idag var det dock annorlunda då Vallentuna visade sig vara ett lag som har god passningsförmåga mixat med tunga och välplacerade skott.

Första halvleken var i mångt och mycket ett ställningskrig runt en mittlinje längs med planen. Ibland åkte bollen ut över sidlinjen och inkast följde men det tog inte lång tid innan bollen återigen var i mitten och rullade fram och tillbaka som en jojo. DSK lyckades dock bryta sig fria i mitten av halvleken och med besked fick vi utdelning. Vi utökade senare med ytterligare ett mål men däremellan var Vallentuna ofta uppe vid vårat mål och utan våran duktiga målvakt hade Vallentuna varit ledning. Strax före halvtid fick dock Vallentuna utdelning då DSK försvaret pga av en missuppfattning inte lyckades rensa bort bollen framför målet.

I halvtid pratade vi om att spelarna var tvungna att forsätta gå på bollen hela tiden för ge tid till att hitta passningar kunde vi inte ge Vallentuna samt att vi skulle komma ihåg att titta upp och se passningsmöjligheterna innan vi slog till bollen.

Andra halvlek började med stark press mot vårat mål men återigen var målvakten för DSK en jätte i målet. Det var inte en boll som gick förbi trots alla ihärdiga Vallentuna försök. När Vallentunas press sedan börjar avta trampade DSK igång och ganska snabbt utökar vi våran ledning efter fint spel längs kanten. Vallentuna hittar dock nya krafter och pressar tillbaka en stund tills dess att vi genom fint lir i Vallentunas straffområde får till en smörpassning som ställer en DSKare fri med målvakten. Riktigt fin upprullning med ett bra avlsut. Precis så skall det se ut! Matchen löper till sitt slut utan några större chanser och det är två trötta lag som i kvällssolen tackar för en god match (här måste dock tränarna kommentera att våran tackramsa måste bli mera ödmjuk!!!!).

Vi tar med oss ett fint spel och bra fokus. Vi kan fortfarande lära oss mer och det gör vi på nästa träning!

/Mvh,
Tränarna