DSK regerar i Helenecupen -Bägge DSK-lagen gick till finalerna!

-och vinnare i B-Finalen är..............trumvirvel...................DSK Vit!!!

-och Silvermedaljöser i A-finalen är..........trumvirvel.........DSK Blå!!

Hej alla,

ni som inte var där har säkert fått höra en hel massa från era barn - och ni som var där och såg dessa fantastiska fotbollstjejer spela "live" kan inte fått en mer spännande fotbollsupplevelse. 

En härlig fotbollscup-helg är till ända och jag tror att det är första gången vi har 2 DSK-lag i finalerna - men säkerligen inte den sista! 

Vilket tjejlag vi har!

vi hade visserligen två lag anmälda, Vit och Blå, men utanför planen så fanns det bara ETT DSK lag.  Det är härlgit att se hur dom alla softade, hängde, busade och hade riktigt kul tillsammans.

Det finns mycket att lyfta fram - men det jag tar med mig är att detta tjejlag är ett riktigt cup-lag - precis som i Aroscupen när det gäller som mest så är de som bäst. Det kan stundtals kanske se lite okoncentrat ut på uppvärmningen och man undrar hur det ska gå - särskilt när man kikar på de andra lagen som joggar i militäriskt raka led och kör synkroniserade stretchövningar. Men när matchen väl startar då är dessa tjejer riktigt riktigt bra.

Jag vill även passa på att tacka de tjejer som vi lånade in från -04 laget, Ella och Rebecka, som hjälpte oss på ett storartat sätt. De bidrog i högsta grad till våra framgångar i båda lagen. 

Kort om finalerna

Lag DSK Vit tog hem sin seger i B-finalen med 1-0 mot Mälarhöjden.  Tyvärr såg jag inte den matchen då båda finalerna gick samtidigt. Men jag har fått refererat en fantastisk insatts med riktigt bra fotboll och en kämpainsatts av DSK-tjejerna som kontrollerade matchbilden totalt. Vi fick se stolta tjejer springa runt och lyfta den fantastiska pokalen vi vann. 

Lag DSK Blå mötte Hammarby i finalen - det blev en riktig gastkramare. Hammarby hade gått genom turneringen utan att släppa in ett enda mål och hade 21-0 i målskillnad innan finalmatchen. Våra tjejer var nog lite tagna av stundens allvar och hade svårt att komma igång ordentlig från start - Hammarby tog ledningen med 1-0 och det var även ställningen i halvtid. Det är en tuff match där det smäller en hel del och det böljade fram och tillbaks. Till slut lyckades vi som första lag få hål på Hammarby 1-1 och nu blev det en riktig tuff kamp. Julia L är nästan igenom fri med målvakten med 1 minut kvar när hon blev riktigt tufft tacklad/fälld och matchen slutar under ordinarie tid 1-1.

Förlängning - 5 minturs förlängning. Första gången för tjejerna - det kämpades nåt kopiöst från alla håll och tjejerna hade ont överallt och var fullständigt slutkörda när slutsignalen gick, 1-1 efter förlängningen.

Straffarna - DSK skjuter 3 fantastiska straffar och sätter 2. Hammarby skjuter 3 fantastiska straffar och sätter 3. Slutresultat 4-3 till Hammarby.     

På prisutdelningen var det trötta med glada och nöjda tjejer som fick ta emot silvermedaljen.

Vid tangenterna,

Andreas

PS, om någon av er tog några foton under cupen som vi kan lägga upp på hemsidan kan ni maila dessa till mig.