Hej,
tack för onsdagens föräldramöte. Det var många bra diskussioner och kreativa ideér - kul.

Vi diskuterade hur tjerjema som grupp tagit stora steg framåt och att vi 2015 hade en väldigt stark säsong men att vi behöver också fokusera på den andra delen, utanför planen, för att hålla ihop gänget - där vi gemensamt är överens om att målsättningen är mer långsiktig och att våra tjejer ska ha kul.

Som grupp är vi i dagsläget 25 tjejer och vi var överens om att vi kommer anmäla 2 lag till sanktan, dvs 2 matcher per helg om kanske 12 spelare- det kommer dock krävas att vi som grupp blir bättre på att använda Sportnik - att anmäla deltagande eller ej på matcherna, många är duktiga men vi måste bli bättre och snabbare att svara. Annars fungerar det inte för de som administrerar - det skapar ett STORT merarbete. Ni eller tjejerna måste svara och vara aktiva i sportnik (alla kan få tillgång till app o mail). På Sportnik lägger även Björne upp kommentarer kring träningar och spel. Tjejerna ska även SMSa till Björn om de inte kan delta på träningar - det har blivit lite sämre med återkopplingen på sistone


Vi kommer ha utbyte med andra lag inom DSK för att säkerställa tjejernas utveckling, både yngre och äldre, vilket är bra. Björn har tagit på sig fler lag där han är huvudtränare, vilket kommer göra detta lättare och smidigare än tidigare.

Vi fortsätter med 2 träningar i veckan där lördagen är huvudträningen och torsdagen. På tisdagarna finns möjlighet för extra träning kl 17.30. När sedan utomhussäsongen kommer igång kommer vi ha 2 träningar i veckan som tidigare.

Nu planerat:

    • Spelarmöte   20 februari Vallen (direkt efter lördagsträningen på Dagy åker vi till Vallen)

    • Dagträningsläger Vallen prel söndag 3 april (påsklovet) - om tillräckligt många kan vara med

    • 13 februari kl 08.00 JFF inomhus cup

    • 26 februari kl 17.30 Enebyberg

    • 12 mars kl 09.45 Täby (Skarpängs Konstgräs)

    • 13 mars 11.30 -  Sollentuna (Edsbergs sportfält)

    • 20 mars 11.30 -  Sollentuna (Edsbergs sportfält)

    • Sanktan, 2 lag anmälda startar mitten april.

    • Sommarcup Gothia 17-23 juli

På mötet tog vi ett långsiktigt och enhälligt beslut om att vi skulle satsa på att resa till Spanien för träningsläger och matcher under höstlovet 2017. Det kommer bli jättekul! Vi kom samtidigt överens om att istället för att föräldrarna gör betalar allt var det viktigt att tjejerna jobbar tillsammans för att del-finansiera resan och bygga lagsammanhållningen. Vi kommer dels jobba ihop en lag-kassedel men alla spelare kommer även få ett eget "konto" där respektives intjäning landar. Detta för att undvika onödiga diskussioner.
Resan kommer kommuniceras till tjejerna på Spelarmötet nästa lördag kväll på Vallen (sportnik-inbjudan kommer inom kort).

Gällande insamling och jobba ihop pengar till resan så behöver vi alla hjälpa till men en avgörande framgångsfaktor är en insamlings-general med en insamlingsgrupp som driver på startar upp det hela - annars är det inte sannolikt att vi lyckas. Det handlar om att mobilisera gänget och tillsammans hjälpa till att hitta bra sätt att tjäna pengar såsom; försäljning av newbody, korvar, blommor, jultidningar, anordna cuper, döma matcher, städa arenor, sälja korv vid olika tillställningar, sponsring från företag mm mm.  Ulrika L har tagit på sig att anmäla tjejer (och ett antal föräldrar) till friidrottsevenemang - som en aktivitet, men vi behöver fler som tar tag i detta

Sökes: Frivillig insamling-general/er  - ju fler som anmäler sig desto bättre annars är vi tvungna att delegera . Det gäller att vi startar snarast och sprider över tiden.

Roller för att driva laget

    • Huvudtränare: Björn

    • Föräldratränare: Fredrik, Mattias, Max och Henrik

    • Kassör och Materialförvaltare: Ulrika B

    • Socialare: Filippa, Petra (ordförande) och Lotta.

    • Lagledare: Andreas

Har ni några frågor eller funderingar så tveka inte att höra er till någon oss ledare.
Mvh
Ledarna

Ps. På bifogad länk finns presentationen som visades på mötet.

http://www.sportnik.com/group/34082/media/files/new