Kolla in kommande tävlingar (till vänster)

2016

Stockholm Vintage (Kista), Scottish (Glasgow), Ölstykke (DK),
Dansk tävl på Lanzarote Club La Santa sportcenter (ES), Yorkshire Gold (England)
Hvidovre (DK), All England (UK), Vet-SM (Borlänge), Irish (Dublin),
Open Nordic Senior Champ (arr: LidingöVraket, Sthlm), Six Nations landskamper (Hamburg),

Gotlandsspelen (Visby)
Aros Veterantävling (Västerås) 10-11 sep
Vet-EM (Slovenien) 18-24 sep

 --oo00oo-- 
Sammanfattning / Tävlingar 2016

Under rubriken TÄVLINGAR i vänsterkanten finns
info om kommande tävlingar, och
rapporter & foton av redan spelade tävlingar. 

mån 11 apr 12:13
Medaljrekord för Sveriges veteraner i årets jubileumstävling! Det var den 100: ade gången tävlingen spelades. Anrikt så det förslår och ett fantastiskt rekord i veteransammanhang.
Sverige tar i år ett guld, två silver och fem brons. Vi tar medalj i alla kategorier utom damsingel och i åldersklasserna från +45, +50, +55, +60 till +65.
mån 18 jan 21:37
Läs Magnus Gustafssons Facebook-sammandrag över 2016 års tävlingar.
fre 15 jan 16:30
Ja, vad händer med dessa två informationskällor i framtiden?
fre 15 jan 15:45
Hej alla. Några av er kanske har märkt att jag varit helt osynlig efter veteran-VM i september. Jag har faktiskt slutat att spela. Både tävla och träna.
sön 27 sep 13:43
Då stod vi där, med två VM-finaler med svenskt deltagande att se framemot. Båda inlagda i eftermiddagspasset. En på TV-banan och en två banor längre bort på bana 5. På samma tid! Man fick helt enkelt räkna med att ställa in sin bästa splitvision och bita på båda händernas naglar. Blev det spännande då?
lör 26 sep 13:49
Hela åtta svenska spelare laddade för semifinal nu på morgonen. Alla med chans att ta sig till final här på hemma VM i Helsingborg. Tre av dessa har spelat VM-final förut, Stefan Edvardsson, Patrik Björkler och Ewa Carlander. Skulle vi få några nya namn på den listan nu?
fre 25 sep 14:12
Att ta sig till kvartsfinal på ett VM är i verkligen ingen lätt uppgift. Väl där brukar det dessutom bli riktigt, riktigt bra matcher och spelarna gör sitt yttersta. Förklaringen är såklart enkel, man spelar om medaljer. Det här året här i Helsingborg har det dessutom varit svårare än vanligt att få den möjligheten. Ändå hade Sverige hela 19 medaljmatcher under femte speladagen att följa. Av de 102 svenska deltagarna stod 18 spelare med ödet i sin egen hand. Några med två chanser. Tog de den?
tor 24 sep 12:04
Speldag fyra. Dagen då alla åttondelsfinalerna skulle avgöras. Det brukar normalt vara den stora barriären för de flesta svenska spelarna. Men nu var ju VM:s tredje dag redan en tuff dag för oss. Skulle det bli bättre nu då? Jo, på ett sätt kändes det som att de där riktigt sura förlusterna var färre. Samtidigt var det just idag som i stort sett alla mötte mycket bättre motstånd än de andra dagarna, så då är förlusterna mer ok, om man får säga så som FK?
ons 23 sep 13:23
Tredje speldagen på Veteran VM i Helsingborg bjöd minst sagt på möjligheter att både bita på naglarna, riva sitt hår och slå sig för pannan. Vi kastades mellan hopp och förtvivlan. Det bjöds på riktigt, riktigt bra badminton av svenskarna, men då vill man ju också se deras glada miner direkt när matchbollen är slagen. Några gånger hände det. Men fick vi verkligen den utdelning vi förtjänade?
tis 22 sep 11:06
Under Veteran VM:s andra speldag klarnade bilden något för hur tufft moståndet egentligen är i årets VM? Några fler svenska medaljhopp dök upp. Samtidigt som några av förhandstipsen och tidigare medaljörer föll. Det gör att spänningen under resten av veckan steg ett snäpp.
mån 21 sep 10:27
Efter år av förberedelser och en minst sagt intensiv sista månad, då deltagarantalet och proportionerna på arrangemanget blev allt tydligare, så stod vi plötsligt där. Under en vecka kommer strax under 1300 spelare från 48 länder, ca 250 ledare, runt 100 domare och flera hundra linjedomare och andra funktionärer att samverka för att få fram de fyrtio vinnarna i 8 åldersklasser, från +35 till +70.

Totalt kommer 256 spelare att åka hem med medalj. Frågan är hur många av de som hamnar runt en svensk hals? Senaste VM i Ankara 2013 kom vi hem med en guldmedalj i herrdubbel +45, samt 4 silver och 6 brons, två i singel och resten i dubbel och mixed, så 20 av de 256 medaljerna flög då hem till Sverige. Vi lyckades komma 10 i medaljligan det året. Kan vi överträffa det nu på hemmaplan?
tis 15 sep 11:46
Nils "Tomten" Jonson som tränade Bengt Randström som liten fick nys om att hans gamla adept skulle spela Veteran VM i +60 klassen i Helsingborg och var naturligtvis tvungen att kolla så Bengt sköter uppladdningen!
På bilden Nils "Tomten" Jonson, Bengt Randström och Veteranernas förbundskapen Magnus Gustafsson.
Badminton Sweden på Facebook!