cover

Årets Vet-spelare 2009

Årets Veteranspelare 2008 / Michael Schwarcz trofé

Detta pris delas ut till den spelare som har bedömts gjort den största bedriften i veteranklasserna i badminton under 2008.

2008 var ett mycket lyckat år för de svenska veteranerna. Det innebär att det krävs något speciellt för att bli utsedd till årets svenska veteranspelare. Att visa att man tillhör de främsta i sin åldersklass i Europa visade sig vara ett minimikrav. Tio svenska spelare kom hem från EM med medalj och med Sverige på en hedrande fjärde plats i medaljligan.

Årets pristagare har pratat i flera år om det året han blir veteranspelare. Under SM vrålstartade spelaren med att ta dubbla guld. Ja, spelaren är verkligen en dubbel- och mixedspecialist. Efter SM började uppladdningen till årets höjdpunkt som var EM i Spanien. I mixeddubbel satte man allt som Tyskland skickade fram, på flyget hem. Danmark fick i dubbelfinalen en härlig hemläxa med en total utskåpning i andra set.

Dubbla EM-guld har bara en svensk lyckats med tidigare i veteranhistorien och nu har ytterligare en spelare lyckats med denna bedrift tillsammans med sina partners Jeanette Kuhl och Stefan Edvardsson. Årets vinnare är till skillnad från de senaste årens vinnare en som inte har problem med att blicka ut över en folkmängd, och med en midja som är placerad högst av alla i Sverige.

Vinnare: Joacim Fellenius, Skogås.

Motiveringen (pdf)

Badminton Sweden på Facebook!