cover

RAPPORT / All England 28-30 mars

 

Milton Keynes, ca 70 km från Stansted (London)

Mx 45 Jeanette & Per-Åke            Jeanette i London

13 apr korrigerad länk: Massor av foton tagna av John Gardner: http://www.flickr.com/gp/16404669@N05/Z84341

======1 april -08
Just hemkommen från All England!
Vi som åkte var: Magnus Gustafsson (+40),  Peter Baeza (+40), Per-Åke Areskär(+45), Lars-Anders Gillenbjörk (45+), Jeanette Sandström(+45), Björn Wigardt(+50), Gunnel Bengtsson(+50)

All England har tidigare år hållits i York, men i år hade den flyttat till Englands officiella badmintoncenter i Milton Keynes. Där fanns allt -- träningslokaler, restaurang & pub, och en bra hall med parkettgolv och 8 banor.

Killarna -- som alla var anmälda i singel -- åkte redan på torsdagen, sammanstrålade på Stansted flygplats, hyrde en bil och åkte till Milton Keynes.
Gunnel & Jeanette däremot, som inte skulle börja spela förrän på lördagen, flög till Stansted på fredagen, åkte National Express-buss (typ Swebus) från flygplatsen till Milton Keynes (2 tim) och blev hämtade av arrangören på busstationen och blev skjutsade till hotellet, Ramada Encore hotel, där TV:n på rummet hälsade Mr. Sandrom & Bengss välkommen.

Som vanligt alltid poolspel i alla kategorier!

SINGLAR PÅ FREDAGEN
I HS40 spelade Peter & Magnus. Enda förlust i Peters pool var mot Jon Austin, där Peter förlorade i en 3-setare efter att ha tagit hem 1-setet. Jon Austin gick vidare och fick i semifinalen möta Magnus, som tagit sig vidare utan poolförlust. Semifinalen blev en spännande match där Magnus stod för det mer mjuka & sansade spelet medan Jon for runt och bankade på allt som rörde sig. Till slut stod dock Jon som segrare med 21-18, 19-21, 21-11.
Per-Åke hade gått direkt från sjuksängen till Englandsflyget, så han deltog klokt nog inte i singeln, så i HS45 fick Lars-Anders själv försvara de svenska färgerna - 1 vinst & 1 förlust i poolen blev resultatet.
I HS50 skulle Björn egentligen börjat spela mot Seng Wong, men han hade övertalat arrangörerna att få spela senare eftersom han satt fast i trafiken. Alltså började Björn att spela mot seedade Trevor Hampson -- som blev tröttare... och trööttare... ju längre matchen led. Tyvärr hann han inte bli tillräckligt trött i 2 set utan samlade ihop sig och lyckades vinna detta & matchen med 23-21. Seng Wong visade sig vara en munsbit för både Björn & Trevor, så hade bara Björn fått Trevor som sistamatch så vet man inte hur det slutat. Lite synd.

DUBBEL PÅ LÖRDAGEN
Magnus spelade inte dubbel så Peter fick en engelsman att spela med i HD40, men med Peter lite småskadad sedan fredagen så gick det sådär.
I HD45 spelade Lars-Anders & Per-Åke i en 4-pool. De lyckades nosa på setvinst (19-21) i 2 av matcherna, men gick inte vidare.
Och så satte Jeanette & Gunnel igång i DD45 då. Lyckades vinna 1 av 3 matcher, men det vi var mest nöjda med var nästan 2-setet i förlustmatchen mot de danska europamästarinnorna Koldsö/Knudsen där vi slutligen förlorade med 23-25. Danskorna vann hela klassen (12 par).


Damdubbeln startade inte förrän kl 14, så vi hann med ett varv i ett jättestort shoppingcenter också. Och på vägen dit passerade vi våren & blommande körsbärsträd (fast det var kallt ändå!)

 

Buffé & disco på lördagskvällen i badmintoncentret.

MIX PÅ SÖNDAGEN
Kl 09 på söndagen satte det igång! Magnus spelade ihop med danskan Hanne Bertelsen i MX40, och dom tuffade på, men i tredje poolmatchen kom Jon Austin i vägen igen (i par med Elaine Meagher), så där tog det slut för Magnus/Hanne. Austin & co rusade dock vidare genom kvartsfinal & semifinal till final.
I MX45 kämpade Jeanette & Per-Åke på, och med tanke på att Jeanette nu hade rejält ont i knät, och Per-Åke fortfarande inte kryat på sig riktigt, så gjorde de ändå en verkligt bra insats och gav verkligen inte bort några poäng frivilligt.
Björn & Gunnel stred i MX50-klassen i en 4-pool. Vann ingen match, men åstadkom en hel del bra spel.

Ett krux är att många av oss är väldigt ojämna, vi blandar riktigt toppenspel med att plötsligt slarva bort några poäng. Men det är kanske inte så konstigt eftersom vi i Sverige får spela mot samma & samma motståndare, och oftast har en "svensk" spelstil som liknar vår egen. Så det är bara att hänga på och åka iväg och spela mot lite annat folk -- nyttigt för spelandet och roligt är det på köpet också!

Vill ni ha detaljerade resultat så finns dessa på Englands Veteransida, och här är länken:
http://www.badmintonengland.co.uk/show_news.asp?section=0001000100150007&itemTitle=News&itemID=1383

======4 feb -08
Anmälan har gått ut!

(Info-blad)
Venue:
National Badminton Centre, Milton Keynes MK8 9LA, Tel: 01908 578300

Events:
Men's & Women's Singles - 12.00 noon Friday 28th March
Men's & Women's Doubles - 9.00am Saturday 29th March
Mixed Doubles - 9.00am Sunday 30th March
40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+, 70+ Age Groups in all Events

Tournament Secretary:
Mark Downie, BADMINTON England, National Badminton Centre, Milton Keynes MK8 9LA.   Tel: 01908 268400. Email: markdownie@badmintonengland.co.uk

There will be a dinner/disco held on the Saturday evening at the National Badminton Centre. It will be ticket only and limited availability. Please check back here for more information soon.
Hotel form to be made available soon.

Infon ovan hämtad från engelska veteranwebben http://www.badmintonengland.co.uk/text.asp?section=0001000100150004&itemTitle=Entry+Forms
Där uppdaterar du dig kontinuerligt (om hotell etc)

Badminton Sweden på Facebook!