cover

Kents Vet nov06

Kents Veterantävl & 6-nationers Landskamp 

Resultaten av lör-sön-tävlingen kan du se på arrangörens webbplats. Här skvallrar vi bara om allting annat!

Foton från tävlingen (pdf-fil 1MB) 

Som vanligt blev vi upphämtade vid flyget i London och skjutsade ner till Folkstone i södra England där tävlingen gick, en resa på drygt 2 tim. Vid ankomsten till Hotel Burlington stod en liten buffé framdukad till oss och danskarna som också kommit. Mycket skratt, stoj & stim och lite sång (eller ’skrål’ som någon så ofint sa!)

Landskamperna började torsdag eftermiddag, så vi sov ut, gick en tur på stan, åt lite och gav oss sedan iväg till hallen. Länderna var uppdelade i 2 grupper där alla skulle spela mot varandra. I vår grupp fanns Holland & England och i den andra alltså Danmark, Skottland, Tyskland.

Vi var lottade att spela mot Holland första matchen. Varje landskampsmatch bestod av 9 matcher: HD, DD, MD i 40, 45 och 50. Vi har mest folk i äldre klasser, så i 40-klassen fick vi plocka ner 45-åringar -- äkta 40-åringar var bara Mats Fagerström & Sabine Areskär. Pga av tjejbrist fick Jeanette dispens att spela i både 40 och 45. Vi spelade bra, men förlorade de jämna matcherna, och när sedan Curts hälsena gick av i första mixedmatchen, då punkterade vi. 3-6 blev slutresultatet.

Fredag skulle vi spela mot England på fm. Där hade vi inte mycket att sätta emot, men så vann ju också England hela landskampsturneringen. 1-8.

På em spelade vinnarna i både grupperna mot varandra om plats 1 och 2, tvåorna i varje grupp om plats 3 och 4, och sistalagen i grupperna om plats 5 och 6. Vi spelade mot Skottland som just förlorat mot Tyskland i en spännande match. Vi gjorde vårt bästa men de flesta var vid det här laget rätt slitna. Speciellt Jeanette som nu spelat dubbla damdubblar & mixar i alla 3 matcherna. Men vi tyckte att det var justare än som tyskarna (och holländarna året innan) låna in engelskor! Resultat 2-7.

Efter Curts trasiga hälsena under landskampen på torsdag em så väntade vi otåligt på varje ny rapport från sjukhuset dit han skjutsats. Efter olika besked om operationstid så blev han till slut opererad på fredag eftermiddag fick vi veta. Arrangörerna lade ner sin själ i Curts välbefinnande. Så fort han skadats avdelades ett par (Erik med maka) att skjutsa honom till sjukhuset. De väntade med honom och tog hand om honom på alla sätt och vis, och inte förrän han var inlagd (på sjukhus nr 2, ett lite större) så vek de från hans sida. Det var också dessa som hämtade honom på lördagen när han blev ”utsläppt” och såg till att han kom tillbaka till hallen.

På hotellet serverades varje kväll middag. Den engelska maten är väl inget man springer omkring och längtar efter, men i hungriga magar hittade den sin plats ändå. Fredag kväll ledde Pujje (Peter Brandt) en egen svensktävling som gick till så att han på sin mobil spelade upp signaturmelodier från TV-program, och vi andra skrek & gissade vilt. Mats F hade en egen tävling där han gång på gång sjöng ”na-na-na-na-na…”, men INGEN kunde gissa vilken låt han tänkt sig!

Lördag kväll kom en DJ till hotellet och det blev dans till långt in på småtimmarna. Han hade kollat in målgruppen, så det var MÅNGA gamla godingar från 70-80-talet som strömmade ur högtalarna den kvällen. Och på dansgolvet såg man de flesta dansstilar, även bump (den gamla flugan kommer ni väl ihåg!?)

Vi i 50-klassen myste söndag morgon, för söndagen var mixed-dag, men just 50-mixen hade spelats på fredag kväll så vi var spellediga på söndagen. Kändes väldigt bra söndag morgon även om det känts lite tungt och segt efter landskamperna på fredagskvällen…

Och snart var även denna resa till ända. Å trötta & glada åkte vi hem igen.

Badminton Sweden på Facebook!