cover

NYA RANKINGREGLER (19sep2013)

Sverigerankingen ersätter Veteranrankingen fullt ut från och med nu!


Efter att vi genom Peter Baeza i flera år själva administrerat en veteranranking manuellt, framförallt av skälet att kunna ha rättvisa uttagningar till NM, EM, VM och seedningar till de svenska veterantävlingarna, så avslutar vi nu det arbetet. Anledningen är att Sverigerankingens poängtilldelning nu justerats på ett sätt som gör att den är representativ för styrkeförhållandet på de veteraner som tävlat sista året. Eftersom jag som förbundskapten baserar uttagningarna både nu och tidigare på faktiska resultat, så kommer den rankingen att gälla för seedning av svenska veterantävlingar, även SM, samt uttagning till kommande EM om ett år. (NM fick vi besked att alla som anmäler sig får deltaga i, så uttagning behövs inte).


Om ni har ambition att ta en plats i EM och ser att ni inte ligger i topp nu, då har ni i stort sett fram till i juli-augusti på er att tävla och kvalificera er. Tänk på att många byter åldersklass vid årsskiftet. Den klass ni spelar i på SM kommer ni även få spela i EM. (Ni måste fylla aktuell ålder i år för att byta klass). Till SM och EM kommer de födda 1978 att få göra debut, de födda -73 blir +40, födda -68 blir +45 osv. Men alltså inte förrän efter årsskiftet, efter internationella regler såväl BWF och BE.


OBS! I dubbelklasserna kommer jag även fortsatt göra en subjektiv bedömning av styrkeordningen, men till viss del stödd av Sverigerankingen. 
Vi fortsätter även med principen att alla svenska mästare är direktkvalificerade till mästerskapen, oavsett plats på rankingen.


/Magnus Gustafsson, Team Manager (FK)

Din aktuella ranking kan du se på Badminton Swedens webb:  http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/ranking/ranking.aspx?id=5571 

Badminton Sweden på Facebook!