cover

Sweteran-ranking

Rankinglistor för herrsingel & damsingel

 VETERANRANKING SINGEL 2009
Veteranranking_2009-04-10.xls
Det finns nu uppdaterade rankinglistor för alla veteranklasser från +35 till +65 i herrsingel och damsingel.

OBS! Excell-filen har flera blad. Välj blad/klass nederst på sidan i dokumentet.

Listorna är sammansatta med utgångspunkt ifrån www.merabadminton.com och deras nationella rankingar i både klassningstävlingar och veterantävlingar. Jag har dessutom tagit hänsyn till era tävlingsresultat och individuella möten.

Syftet är att ni som funderar på att åka med till VM skall kunna se hur ni ligger till just nu för att kunna färbättra era chanser att ta någon av de fyra singelplatser vi får anmäla. Det finns ju fortfarande chanser i återstående klassningstävlingar, Lidingövraket och Gotlandsspelen.

Rent spontant måste jag säga att de flesta veteraner tävlar alldeles för lite i singel. Har ni ambitioner att spela singel i mästerskapen framöver måste ni öka den dosen. Som det ser ut nu är underlaget så tunt att det i vissa fall kan bli svårt att ta ut rätt spelare. Bra spelare saknar t.o.m. helt resultat de sista två åren. Under den tiden har andra spelare tävlat kanske bara två-tre gånger och kommer då före i listan, trots att de kanske är en sämre spelare.

Jag kommer försöka skriva klara uttagningskriterier inför nästa säsong. Men klart är redan att deltagande på SM skall gynnas. Redan nu har jag gjort klart att finalisterna på SM är klara för VM i sina respektive finalkatagorier, om de vill åka dvs.

Någon som tycker att de saknar relevanta resultat i listorna? Maila mig era synpunkter på magnus@ortogonal.se

RANKING SINGEL 2009-04-10

Magnus Gustafsson, Landslagskapten/coach/Team Manager mm

Badminton Sweden på Facebook!