cover

Nations Cup 09 + tävl

 

Anneli Gate-Lawergren, Tanja Karlsson, Kerstin Kristoffersson, Sonja Hermann, Gunnel Bengtsson,
Göran Boström, Magnus Ericsson, Stefan Sjöö, Nils Carlson, Magnus Nytell, Sabine Areskär,
Hans Duvinger, Olof Åslund, Magnus Gustafsson, Bengt Fröman, Jeanette Kuhl, Thomas Angarth,
Lasse Winnberg, Joakim Nordgren. [Å skadade Jeanette Sandström vände siffror hela helgen]

Fler bilder (tagna av John Gardner, England) >>> Klicka här!

----------------------------------------------------------------

RESULTAT NATIONS CUP - dag 1 (torsdag)

RESULTAT NATIONS CUP - dag 2 (fredag)

RESULTAT LIDINGÖVRAKET 2009

 

 

-----------------------------------------------------------------

RESULTAT - Nations Cup dag 1

  • Sverige - Danmark  6 - 6
  • England - Tyskland  10 - 2
  • Sverige - England 1 - 11
  • Danmark - Tyskland 9 - 3

Matchen mot Danmark gav verkligen mersmak! Vi hade definitivt chansen i ytterligare tre matcher, bl.a i HD45 där tappar Magnus Nytell/Stefan Sjö andra set med 29-30 mot Jan Petersen/Jesper Tolman, i DD50 där Sonja Hermann/Gunnel Bengtsson tappar med 23-25 mot Hanne Nielsen/Birte Bach och Hans Duvinger/Thomas Angarth 22-24 mot Jesper Helledie/Per Juhl. Samtidigt har vi turen på vår sida i HD55 där Bengt Fröman/Göran Boström vinner med 28-26 i tredje set mot Jeppe Jepsen/Per Dabelsten. Övriga matcher var relativt klara siffror i de sista setten, men bitvis mycket jämna matcher innan dess. Superkul att skaka om våra grannar.

Mot England börjar vi sämre och förlorar alla fyra damdubblarna. Sedan har vi faktiskt chansen i alla fyra herrdubblarna och alla fyra mixeddubblarna, men lyckas oturligt nog bara knipa en av dessa åtta, Hans Duvinger/Thomas Angarth i HD50. Vi förlorar 6 tresetsmatcher och en med 20-22, 18-21. Lite surt, men det är ändå ett steg i rätt riktning. Lite bättre skärpa och kanske ork så kan vi skaka om även engelsmännen och faktiskt t.o.m slå dem?!!

RESULTAT Nations Cup dag 2

  • Sverige - Tyskland 6-6
  • England-Danmark 8-4

Ännu en superspännande match och spänning ända tills sista bollen. När det är tre mixeddubblar kvar står det 5-4 till Tyskland. Magnus Ericson/Gunnel Bengtsson i +50 tappar en 20-16-ledning i tredje och avgörande set men lyckas ändå till slut vinna med 22-20. det är utjämnat 5-5 i matchen. Jag (Magnus Gustafsson) och Jeanette Kuhl går från 13-13 i tredje set till vinst med 21-18. Ställningen är då 6-5 till Sverige och vi har säkrat en poäng. Samtidigt håller Magnus Nytell/Sabine Areskär på att spela hem sin match i andra set, (vinst 23-21 i första), och ledning hela andra set. Men tyskarna krånglar sig ur det och vinner 22-20. Sedan leder Magnus och Sabine med max 2-3 bollar hela vägen till 18 lika, då vi förlorar tre bollar på raken med minsta möjliga marginal. Sååå näära en vinst med 7-5. Men istället kommer vi ur det med ett lika resultat. Men det ger oss tredjeplatsen, bakom England 1:a och Danmark 2:a, som i finalen spelar 8-4.

Vi ska ändå vara väldigt nöjda. Vi har vinstchans mot både Danmark och Tyskland. Mot England förlorar vi med 1-11, men det är ju ändå såååå nära i många matcher. Hade vi haft en turdag istället (...och kanske lite bättre ork!!) ..... tänk OM, tänk OM, OM... Jag hoppas att det inte var sista gången vi står upp så här bra. Bara att hoppas att vi kan få med oss lika bra lag till nästa gång, troligen i Danmark 2010.

/Magnus Gustafsson, stolt Team manager

------------------------------------------------------------------------

RESULTAT Internationella Lidingövraket 2009 (23-24 maj)

 

Lidingövraket är över och ännu några dagar med spännande matcher är över.

Svenskarna gör bra ifrån sig i singel framförallt. Men vi har även två dubbelpar i söndagens slutspel; Magnus Nytell/Olof Åslund i +45 som gör en väldigt bra semifinal mot slutsegrarna och danskarna Jesper Helledie/Jan Sölyst, 18-21, 22-24 och så Hans Duvinger/Peter Brandt i +50 som förlorar mot slutliga tvåorna Hamson/Treacher (Eng) med 19-21, 12-21.

Svenska medaljörer: +40 HS 1:a Magnus Gustafsson, 2:a Milan Duvsund, 3-4:a Peter Baeza. +45 HS: 1:a Magnus Nytell, 3-4:a Stefan Sjöö, Anders Persson, +50 HS: 3-4:a Johan Alenius och Christer Forsgren, +60 HS: 1:a Per-Arnold Höij, 2:a Stig Eriksson, 3-4:a Paul Roos, +60 HD 2:a Stig Eriksson/Trevor Stewart (en pool).

I övrigt bör Tanja Karlsson/Anki Gunners få en rejäl stjärna för sin knappa förlust mot All England mästarinnorna Hanne Bertelsen/Marete Ravn, förlust med minsta möjliga marginal 18-21, 21-16, 20-22. Liksom Curt Ingedahl/Lars Winnberg, med en förlust med minsta möjliga marginal mot tidigare världsmästarna John Gardner/Peter Emptage från England med 21-18, 21-23, 14-21. Även Lars Åberg/Sören Mohlin gör bra ifrån sig mot tidigare europamästarna bröderna Michalowsky från Tyskland.

Referee Jan Samuelsson gör under Vraket ett livetest av nya lottningsprogrammet "Cup Assist" och konstaterar nöjt att det funkade mycket bra. Men upptäcker också att de norska benämningarna på veteranklasser ligger kvar i databasen (Programmet är utvecklat i Norge). Så i nedan länk heter klasserna V2, V3 osv istället för de vanliga benämningarna +40, +45 osv.

Länk till Cup Assist och alla resultat: http://www.cupassist.com/resultater/vis.php?turn=wreck09

Badminton Sweden på Facebook!