cover

RAPPORT / Nations Cup + turnering 13-16 nov 2008 Holland

RAPPORT / Nations Cup + turnering 13-16 nov 2008 Holland

...uppförsbacke och små marginaler för svenska veteranerna i Holland

Vi visste redan när vi åkte ner till Holland att det krävdes stora mått av tur och all skicklighet vi kunde locka fram för att göra bra resultat i lagmatcherna. Mycket beroende på att vi fått dammsuga Sverige efter spelare som kunde åka med. Trots spänning på högsta nivå och vilt sprattlande spelare räckte det den här gången inte till mer än en poäng mot Holland. När sedan Holland stärkta av hemmaplan lyckdes med allt mot Tyskland blev vi placerade på sista platsen, dvs 5:a, sedan Polen i sista stund dragit sig ur lagtävlingen.

Resultaten: Sverige - Tyskland 4-8, Sverige - England 1-11, Sverige - Holland 6-6 och Sverige - Danmark 1-11.

Laget: Peter Baeza, Magnus Gustafsson Olof Svenhamn, Sabine Areskär, Solita Maassen (Holland), Kjell Almgren, P-Å Areskär, Hans Hannlöv, Kerstin Kristoffersson, Jeanette Sandström , Gunnel Bengtsson, Sonja Herman, Dennis Cleary (Eng), Lars Winnberg, Paul Roos, Ray Lord (Eng), Linda Scrace (Eng).

Finalen stod inte oväntat mellan England och Danmark. Det var jämnt fram till 4-4 då England gjorde ett ryck och vann alla fyra mixedmatcherna. England segrade med 8-4.

Båda dessa länder har en utpräglad kultur för veteranbadminton och spelar både seriespel och har en tour med veterantävlingar året runt. Gott om spelare med hög klass och konkurens. Det gör det naturligtvis svårt för oss övriga nationer att konkurera.

2009 år Nations cup spelas i Sverige, Stockholm 21-24 Maj. Dax att mobilisera vårt bästa lag och vår bästa hejjarklack!!

Läs korta referat från lagmatcherna under "Läs mera" nedan.

Bilder finns på: http://www.pietridder.nl  (klicka vidare på "image categories")

Se alla resultat på:

Lagtävlingen: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=24539
Individualla tävlingen: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=24439

 

Lagmatcherna i korta drag:

Sverige Tyskland: Vi började hoppfullt mot Tyskland och följdes åt fram till 3-5, då återstod de fyra mixedmatcherna. Vinst i +40 och spänningen ökade. Det följdes av en förlust i +45 och ett tappat första set i +50 med 19-21. Fortfarande hade vi hopp om att ta en poäng. Men så tappades även andra set med 18-21 i +50 och en tung suck följdes av ytterligare en tajt förlust i +55 mixed. Förlust med 4-8. (Vinsterna togs i HD+40, HD+45, DD+55 och MD+40.)

Sverige - England: De senaste fyra årens segrare i Nations cup och Europas starkaste veteranland. Ingen lätt uppgift. Men vi lyckades ta en match (MD+50) och hade ytterligare chanser i både DD+40 och HD+55, men båda förlorades i tre set. Förlust med 1-11.

Sverige - Holland: Att möta Holland på hemmaplan med stöd av både publik och deras bästa lag någonsin gjorde att vi var laddade för fullt. När vi spelat dubblarna i +40, +45 och +50 var ställningen 3-3 och allt verkade ovisst. Då hade vi vunnit en tresetare tajt och förlorat en lika tajt. Sedan gjorde vi ett ryck och vann båda +55 dubblarna och även +40 mixed. Allt såg plötsligt ljust ut. Ledning 6-3 ! Men Då kom två klara förluster och hoppet ställdes till +55 mixed. Förlust 21-23 i första set, efter tre setbollar, vinst 21-19 i andra och allt såg hoppfullt ut igen. Men då får vi en katastrofal öppning på tredje 0-9 ! ....men boll efter boll hämtas in och det står 8-9. Ledning första gången vid 14-13 och sedan växlar ledningen fram till 18-19 då holländarna har allt med sig och vinner setet. Stort jubel från Holländska läktaren och tungt för oss. "Förlust" *!* med 6-6. (Vinster i HD+40, HD+45, DD+50, DD+55, HD+55, MD+40).

Sverige - Danmark: Matchen mot Danmark var naturligtvis en svår nöt. Men vi såg fram emot bra matcher och hoppades på en och annan skräll. Det började också med en skräll. Olof Svenhamn och Peter Baeza, som visat bra spel i tidigare matcher kasserade in sin tredje matchvinst i HD+40 och slog danskarna i två raka set med imponerande 21-17, 21-12! ...och hoppet fanns. Sedan följde inte mindre än 9 förluster innan vi lyckades vinna ett set i +50. Men det var nära i både mixed +40 och +45. Återigen förlust 1-11.

Individuella prestationer i ovan lagmatcher gjorde främst nämnda Olof/Peter i HD+40, Sonja Herman med tre vinster (+50/+55), Magnus G/Solita (Hol) i MD+40 och Kjell/Per-Åke HD+45 med vardera två vinster. Enstaka vinster för Gunnel, Lasse W och bitvis väldigt bra spel av övriga.

I den individuella tävlingen...  Hade vi den här gången ingen tur alls. Många jämna matcher och bara enstaka vinster i poolspelet. Med lite flyt där hade vi kunnat haft både Kjell/Per-Åke, Olof/Bas (Hol) och Gunnel/Dennis Cleary (Eng) och Lasse/Lis (Den), Magnus/Karen (Ger) i semifinaler. Men antingen engelskmän/eller danskar kom i vägen även där. Bara att komma igen nästa år i Stockholm, Sverige!

Mer info:    magnus@ortogonal.se / mobil: 0708-44 80 50

2008-01-15
Av Magnus Gustafsson, Team Manager

SweteranBadminton

Badminton Sweden på Facebook!