Då var allt klart inför Veteran i badminton SM, i Borlänge 9-10 februari! I år blir vi hela 136 spelare! Totalt 190 starter i 21 klasser/kategorier. Ändå kan tävlingen genomföras med poolspel i samtliga.

Det glädjande stora deltagarantalet har gjort att under hela lördagen blir det spel på 12 banor, dvs båda hallarna och ingen bana för uppvärmning. Första match 9.00 och sista utrop kl 18.30 (tidsschemat är gjort med halvtimmesmatcher). Det innebär att det kanske inte finns domare/siffervändare/linjedomare till alla matcher. Men förhoppningsvis till flertalet.

Förhoppningsvis innebär det en hygglig sluttid för de flesta så att alla hinner i tid till banketten som börjar 20.00 och nattklubben 22, för de som orkar mer än alla andra ;)

Glöm inte anmäla er till banketten senast 1 februari till: klubb@borlange-badminton.nu Man betalar i kassa i Borlänge badmintonhall under lördagen. (250:- inkl. entré till nattklubben)

Mer info om banketten, meny mm här: http://www1.idrottonline.se/BorlangeBMK-Badminton/Tavlingar/Tavlingarihallen2012-13/VeteranSM9-10februari/Bankett/

På söndagen är det sedan spel från kl 9.00 och de sista matcherna omkring 14.45. Då spelas tävlingen bara i en hall, på 6 banor.

Det är några klasser som spelas, trots att det inte är 4 anmälda spelare/par. Även i dessa klasser delas medaljer ut, men segraren erhåller inget SM-tecken. Önskemålet att spela semifinaler i samtliga klasser är tyvärr inte möjligt pga det pressade tidsschemat. Då skulle söndagen blivit allt för utdragen, pga att fler spelare deltager i alla tre kategorierna.

Seedningen är gjord FK (dvs mig, med dubbelcheck och viss diskussion med Peter Baeza i dubbelklasserna). Den utgår till 100% ifrån Veteranrankingen i HS. I övriga klasser, dvs DS, HD, DD och MD har även Sverigerankingen använts för att hitta tävlingsresultat, tidigare SM, EM, Nations Cup, All England, plus allmän känedom om spelarnas spelstyrka. Men i första hand är det alltså faktiska resultat seedningarna baseras på.

Lottningen har sedan gjorts av Janne Samuelsson. Därefter har han och jag markerat de två starkaste (vad vi tror) i poolerna så att vi förhoppningsvis har de starkaste spelarna i sista poolomgången. I många klasser är det ju bara en pool och då vill vi ha det så finallikt som möjligt i sista omgången, som spelas på söndagen i de klasserna. Vi får väl se hur väl vi lyckades med det?

Janne har sedan gjort förslag till tidssättning som granskats av mig och arrangörerna i Borlänge. Efter vissa justeringar och dubbelkontroller har vi, tror vi, hittat ett spelschema som innebär "lagom" antal matcher för alla både lördag och söndag. Trotts att flera spelar i alla tre kategorier och poolspel i allt. Träningsverk är en garanti, inte en option, för dessa :)

Läs mer här (lottning mm): http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=33CF042D-34ED-471C-9491-3AC51BDBD6BF

Kan också meddela att nästa års Veteran SM tilldelats Spånga badmintonklubb i norra Stockholm. Det kommer att spelas 29-30 mars 2014. Alltså senarelagt för att tillgodose önskemålen om att undvika krockar med sportloven och alla junior SM gått samtidigt som Veteran SM tidigare år. Det återstår att se om det innebär att vi blir ännu fler? Frågan är om det då går att spela pool i alla klasser/kategorier? Vad anser ni om det? Ett annat är att senarelägga banketten? Eller ta bort den helt? Vad anser ni om DET? :) Nu har den Spångahallen visserligen 14 banor, mot Borlänges 12, så än är inte hoppet ute.

Länk till Spånga Badmintonklubb (finns bild på hallen)http://www.spangabollcenter.se/badminton/seniorklubb.html

Sedan till sist.

Det är många som nu hittat till Sweteran på Facebook: http://www.facebook.com/groups/sweteran/ Just i denna sekund är det 173 registrerade "vänner" där. I vårt Sweteranregister, alltså ni som får detta mail nu, är vi drygt 100 till. Det vore naturligtvis både roligare och enklare om alla som har Facebook hittar dit, så kan vi bli bättre på att kommentera, få feedback och informera kontinuerligt. Det är en sluten grupp, men vi lägger till er snabbt om ni bara "ansöker om medlemskap på sidan".

Syns i Borlänge om knappt två veckor!

/Magnus Gustafsson

 

PS. Notera att jag har nytt mobilnummer: 0733-51 32 00, samt ny e-post: magnus@villamer.se DS.