cover

Hänt i veckan v.16

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 16

Detta är bara en liten del av alla de händelserapporter som polisen varit på föregående vecka.

Måndagen den 2016-04-18

Farsta: I samband med en hastighetskontroll på Nynäsvägen södergående i höjd med Farstavägen stoppas och kontrolleras en förare som framfört sitt fordon i för hög hastighet. Föraren rapporteras för hastighetsöverträdelse men även för grov olovlig körning då hans svenska körkort är omhändertaget.

Tisdagen den 2016-04-19

Sköndal centrum: En passagerare slåss med en busschaufför. Bussen står stilla på plats och polis åker till platsen. Den ilskne passageraren påträffas och kontrolleras. Det blev både anmälan och motanmälan rörande misshandel.

Sköndal: Det ryker från brevlådan i en lägenhet på sköndalsvägen. Enligt uppgift ska det finnas två hundar i den aktuella lägenheten. Lägenhetsinnehavarna uppges inte vara hemma. Räddningstjänsten krossar rutorna till den aktuella lägenheten. Hundarna är ute ur lägenheten. Det verkar vara något på spisen som brunnit.

Onsdagen den 2016-04-20

Högdalen: Polis beordrades till området efter uppgifter från en anmälare att han rånats på sin personbil, en svart Audi R6, av en ca 2 m lång mörkhyad man iklädd en svart fleecetröja, ljusa jeans och mössa. Efter rånet körde förövaren mot Högdalens industriområde.

Rågsved: Polis beordrades till Askersundsgatan efter uppgifter om att skott avlossats från ett fordon mot ett annat fordon. En person i ett fordon har fått glassplitter på sig när framrutan krossades. I övrigt inga kända personskador. Begränsat intresse från personerna i bilen att lämna uppgifter till polispatrullen. Enligt vittnesuppgifter har en mörk kombibil körts från platsen. Förundersökning inledd avseende försök till mord alt. grov misshandel.

Torsdag den 2016-04-21

Högdalen: En förare rapporteras av polispatrull för grov olovlig körning, olovligt brukande, vårdslöshet i trafik och ej stannat på polismans tecken.

Fredagen den 2016-04-22

Farsta: Larm om rökutveckling i lägenhet. Ingen hemma vid tillfället. Branden släckt och anmälan om misstänkt mordbrand upprättad. Teknisk undersökning under dagen.

Lördagen den 2016-04-23

Sköndal: Anmälare observerar en personbil som framförs vingligt. Anmälare kontaktar polis som kontrollerar föraren. Det visar sig att föraren är påverkad av alkohol varför denne medtas för kroppsbesiktning. Föraren misstänks efter mätning för grovt rattfylleri.

Gubbängen: Väktare från CSG griper en person misstänkt för att ha klottrat på Gubbängens tunnelbanestation. Polispatrull kallas till platsen och anmälan om skadegörelse genom klotter upprättad.

Fagersjö: En person stoppas och kontrolleras efter vårdslös körning. Efter stopp och kontroll av föraren kommer denne att misstänkas för grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik. Bilen beslagtogs enligt TBL 7§.

Örby: Två ungdomar utsätts för rån respektive försök till rån. Vid efterföljande polisinsats grips ett antal personer för brotten. Anmälan skriven om försök till rån och rån.

Söndag den 2016-04-24

Hagsätra: En person kommer efter kontroll att misstänkas för brott mot narkotikastrafflagen genom eget bruk av narkotika.