cover

Hänt i veckan v.19

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 19

Detta är bara en liten del av alla de händelserapporter som polisen varit på föregående vecka.

Måndagen den 2016-05-09

Farsta: Butiksanställd ser hur en kund varit i butikens provrum och sedan lämnar butiken. Då kontroll sker av provrummet hänger endast en tom galge kvar. Vid samtal utanför butiken erkänner kunden att hon stulit en vara. Ordningsvakt och polis kallas till platsen, så även vårdnadshavare. Anmälan upprättas på snatteri.

Bandhagen: Polispatrull gör ett fordonsstopp på en personbil. Föraren saknade körkort då körkortet var återkallat. Anmälan upprättas på grov olovlig körning.

Tisdagen den 2016-05-10

Bandhagen: Polis kallas till pågående bilstöld. Gärningsman har satt sig i en bil och försökt att starta den utan att lyckas. Polis kom till platsen och grep gärningsmannen. Anmälan skrevs på försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Högdalen: Polis kallas till platsen pga bråk vid tunnelbanan. En person har plankat och i samband med att personen stoppas för detta uppstår bråk. Anmälan skrivs.

Hökarängen: Målsägande kommer hem till sin bostad och upptäcker att någon okänd gärningsman gjort inbrott och stulit diverse saker. Polis kommer till platsen och undersöker bostaden och tar upp anmälan på grov stöld.

Onsdag den 2016-05-11

Farsta: Butikskontrollant uppmärksammar några personer som kommer in i butiken. Kort därefter ser butikskontrollanten hur de stoppar ner diverse varor i sina medhavda väskor. Vid kassan betalar de endast för en vara innan de lämnar butiken. Utanför stoppas de av butikskontrollanten och polis samt vårdnadshavare kallas till platsen. Anmälan skrevs på stöld.

Farsta: Kunder i en butik uppmärksammar en person i butiken som går runt och äter på obetalda varor. De meddelar personalen vilka i sin tur tillkallar ordningsvakter. Personen grips och polis kallas till platsen. Gärningsmannen misstänks nu för bedrägligt beteende.

Torsdag den 2016-05-12

Gubbängen: Boende hör brytljud från lägenhetsdörren då de är hemma. Vid kontroll genom tittögat uppmärksammas flera gärningsmän som är i färd med att bryta på lägenhetsdörren. Gärningsmännen ger sig sedan snabbt av från platsen då de hör att det är personer innanför dörren. Polis kallas till platsen och anmälan skrivs på försök till grov stöld.

Fagersjö: En förare som kontrollerades i upprättad trafikkontroll saknade körkort. Då föraren körde trots att det gamla körkortet var återkallat rapporterades föraren för grov olovlig körning.

Hökarängen: En person som befann sig i sin bostad hörde ljud från sin balkong. Då kontroll gjordes genom att dra upp persiennerna uppmärksammades en gärningsman som stod och försökte bryta sig in genom balkongdörren. Gärningsmannen hoppade snabbt ner från balkongen och försvann springande från platsen.

Fredagen den 2016-05-13

Bandhagen: I samband med kontroll av en ”plankande” person vid tunnelbanan uppstår bråk. Polis kallas till platsen och anmälan upprättas.

Sköndal: Vid kontroll av flera ungdomar uppkom misstanke om att de missbrukat narkotika. Anmälan skrevs på narkotikabrott.

Lördagen den 2016-05-14

Högdalen: Personal i en lokal i Högdalen hör hur ett fönster krossas. Någon okänd gärningsman har krossat en ruta med en sten. Polis kallas till platsen. Anmälan skrivs på skadegörelse.

Bandhagen: Polis kallas till platsen där en målsägande upptäckt att det varit inbrott i bostaden. Gärningsmannen har tagit sig in via balkongdörren. Väl inne i lägenheten har gärningsmannen stökat till, förstört saker och tillgripit saker. Anmälan skrevs på grov stöld och polisens lokala undersökningsgrupp kallades till platsen för att eftersöka spår från gärningsmannen.

Söndag den 2016-05-15

Gubbängen: Taxibil stoppades för kontroll då föraren saknade bilbälte. Anmälan skrevs på trafikbrott/underlåtenhet att använda bilbälte.