cover

Hänt i veckan v.9

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 09

Detta är bara en liten del av alla de händelserapporter som polisen varit på föregående vecka.

Måndagen den 2016-02-29

Sköndal: Räddningstjänsten och polis är på plats vid den brand som startat i en byggnad på Bertel Andréns väg i Sköndal. Räddningsledaren har till polisen på plats talat om att branden är under kontroll. När räddningstjänsten är klar med sitt arbete kommer platsen spärras av för att teknikerna ska kunna undersöka hur branden startade. En anmälan angående mordbrand kommer skrivas.

Högdalen: Anmälaren har hört två smällar och sedan sett lågor från en rivningsfastighet. I samband med detta sågs också fyra personer springa från platsen, oklart om de har något med branden att göra. Uppdatering kl: 20:00. Varken patrullen eller räddningstjänsten har upptäckt någon brand.

Gubbängen: Polisen stoppade och rapporterade en personbilsförare som använde sig av bussfilen på riksväg 73 i närheten av trafikplats Gubbängen.

Farsta: En person grips av ordningsvakter för försök till grov stöld (fickstöld). Personen har även falska identitetshandlingar på sig och misstänks därför för brukande av falsk urkund.

Tisdagen den 2016-03-01

Rågsved: Vittnet hör en smäll och ser en person klättra in genom en trasig ruta till förskolan på Vintrosagatan. Han håller koll på objektet tills patrullen är på plats. Inbrottstjuven kan gripas på brottsplatsen. Den gripne är misstänkt för inbrottet. Dessutom visade det sig att han var efterlyst eftersom han inte inställt sig för att avtjäna ett tidigare ådömt fängelsestraff.

Farsta: Riksväg 73, Anmälare följer efter misstänkt rattfull.Den misstänkte som framför bil med tillkopplat släp stoppas av polis i närheten av Skogås centrum. Föraren som blåste positivt medtogs för provtagning med bevisinstrument och för utredning. Mannen misstänks även för grov olovlig körning.

Onsdagen den 2016-03-02

Högdalen: Ordningsvakterna i tunnelbanan omhändertog en person som var påverkad av både alkohol och narkotika. Polis kom till platsen och omhändertog personen som lades in för tillnyktring i Västberga. Anmälan skrevs på brott mot narkotikastrafflagen.

Bandhagen: Personbil stoppades och kontrollerades. Föraren saknade giltigt körkort. Föraren rapporterades för olovlig körning.

Torsdag den 2016-03-03

Farsta: Butikskontrollant observerar hur två misstänkta personer stoppar på sig diverse varor innan de lämnar butiken tillsammans. De båda stoppas och får följa med och invänta polispatrull. Anmälan skrivs på stöld.

Högdalen: Polispatrull kallas till plats där det skett en trafikolycka. En förare har inte lämnat företräde på plats där detta gäller. Två bilar har krockat. Anmälan skrivs på vårdslöshet i trafik.

Fredagen den 2016-03-04

Högdalen: En person kommer hem till sin lägenhet och ser att någon okänd gärningsman varit inne i lägenheten. Inne i lägenheten har gärningsmannen sökt igenom alla rum och tillgripit diverse saker. Polis kommer till platsen och anmälan skrivs på stöld.

Farsta: Polis kallas till plats där det blivit bråk vid en biljettkontroll. En trafikant saknar giltig biljett och det uppstår bråk med biljettkontrollanterna. Anmälan skrivs.

Lördagen den 2016-03-05

Tallkrogen: Patrull stoppar och kontrollerar en personbil. Efter kontroll misstänks föraren för bland annat drograttfylleri och rattfylleri under påverkan av alkohol.

Sköndal: Vittne kontaktar polisen då misstanke uppstått om att en moped framförs av en onykter förare. Polispatrull kommer till platsen och stoppar mopedföraren. Föraren misstänks vara påverkad av både alkohol och droger. Föraren medtas till Västberga för vidare utredning och provtagning.

Söndagen den 2016-03-06

Hökarängen. En bilist rapporteras för grov olovlig körning. Bilen var belagd med användningsförbud då skatten var obetald. Utöver att föraren rapporteras för grov olovlig körning tas bilen i beslag med stöd av trafikbrottslagen.

Farsta Centrum: Rån mot en bingohall. En person som satt och spelade inne i bingohallen drog fram ett pistolliknande föremål, hotade en anställd, och tvingade till sig kontanter. Rånaren sprang ut ur lokalen och hoppade in i en mörk bil där det satt en annan person vid ratten. Bilen lämnade i okänd riktning. Patruller på plats håller förhör med ett 10-tal personer som befann sig i lokalerna och övriga spanar i området. En förundersökning om grovt rån är inledd. Ingen är i nuläget gripen för rånet. En teknisk undersökning kommer att ske i lokalen där gärningsmannen uppehållit sig. Ett antal vittnesförhör är gjorda på plats. Övervakningsfilm har tagits i beslag.

Farsta Centrum: Ordningsvakter har omhändertagit en person för lagen om berusade personer. Patrullen kör personen till vårdinrättning för tillnyktring.