cover

Hänt i veckan v.14

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 14

Detta är bara en liten del av alla de händelserapporter som polisen varit på föregående vecka.

Måndagen den 2016-04-04

Rågsvedstorget. En man som slagit en tiggande kvinna i ansiktet grips. Mannen greps efter vittnesmål. Mannen som var berusad omhändertogs för tillnyktring och misstänks nu för misshandel.

Farsta Strand: Man hotad av kvinna efter kollision. Polis har beordrats till platsen efter uppgifter från en anmälare att motparten i en trafikolycka, en kvinna, tagit tag i honom och hotat honom.

Tisdagen den 2016-04-05

Högdalen: Patrull kallas till butik i Centrum där ett par unga snattare gripits av personalen. Gärningsmännen hade stoppat på sig varor och sedan passerat kassan utan att betala för varorna. Anmälan upprättades på snatteri.

Bandhagen: Polis kallas till plats där det blivit bråk mellan två personer och den ena slår den andre. Patrullen tar upp en anmälan på misshandel.

Onsdagen den 2016-04-06

Sköndal: Polispatrull påträffar en man som de ser uppvisar tydliga tecken på narkotikapåverkan. Det blir provtagning och anmälan på brott mot narkotikastrafflagen, eget bruk.

Farsta: Ett vittne larmar polisen om pågående inbrott i lägenhet. När patrullen kommer till platsen har gärningsmännen lämnat. Patrullen undersöker skador och skriver anmälan på försök grov stöld.

Torsdag den 2016-04-07

Farsta: TB Farsta Strand. En person har blivit misshandlad av flera personer. Initiala uppgifter till SOS berättar att en person ligger medvetslös utanför tunnelbanan och att flera personer har sprungit från platsen. Ambulans och polispatruller är på väg mot platsen. Den misshandlade personen är förd till sjukhus, vid medvetande, men med oklara skador. Patrullerna spanar efter gärningsmännen och hör flera vittnen.

Farsta: Anmälare tipsar polisen om en upphittad moped. Polisen åker till platsen. Efter en undersökning av mopeden får man fram uppgifter som leder till ägaren. Denne hade inte upptäckt att mopeden var stulen. Ägaren fick hämta mopeden och anmälan upprättades på tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Farsta: En förare stoppas och kontrolleras då polispatrullen fattat misstanke pga förarens körsätt. Föraren saknade körkort och var påverkad av narkotika. Anmälan skrevs på rattfylleri under påverkan av narkotika och grov olovlig körning.

Fredagen den 2016-04-08

Högdalen. Bråk i ett trapphus mellan två personer. När brevbäraren utför sitt jobb kommer en boende ut ur lägenheten och tar tag i honom. Den boende är upprörd med anledning av att en tjänst inte fungerat som postleverantören utlovat. Brevbäraren känner sig hotad och har tillkallat sin arbetsledare som i sin tur larmat polis. Brevbäraren är inte skadad och patrullen är på plats och utreder.

Bandhagen: Polis kallas till plats pga inbrott i tvättstuga. Vittnen som kontaktat polis ser hur en gärningsman krossar en fönsterruta och sedan tar sig in i tvättstugan. Gärningsmannen är kvar på plats när patrullen anländer. Mannen tas med för vidare utredning och anmälan skrivs på bla. Olaga intrång och skadegörelse.

Söndag den 2016-04-09

Sköndal: Flera polispatruller kallades till adress pga pågående inbrott. Okänd gärningsman krossar fönsterruta och ska ta sig in när de boende är hemma. Gärningsmannen försvinner springande från platsen när han får syn på de boende. En av polisens hundpatruller kommer till platsen och spårar efter gärningsmannen. Anmälan skrivs på stöldförsök.