cover

Hänt i veckan v.43

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 43

Måndagen den 2015-10-19

Farsta: Civil väktare griper en snattare som varit i en butik i Centrum och stoppat på sig flera varor och därefter lämnat butiken utan att betala för varorna. Polis kommer till platsen och anmälan skrivs på snatteri.

Bandhagen: Polis kallas till adress pga att någon okänd gärningsman tänt eld på fordon på gatan. Flera bilar skadas på platsen. Anmälningar upprättade på skadegörelse.

Tisdagen den 2015-10-20

Högdalen: Patrull stoppar ett fordon där det visar sig att föraren är påverkad av narkotika och saknar körkort.

Onsdagen den 2015-10-21

Farsta: Rv 73, tpl Farsta. Bilist som kör vingligt i södergående riktning. Anmälaren åker efter en bilist som misstänks vara påverkad av något. Bilen har vinglat mellan filerna och vid flera tillfällen varit på väg att krocka, både med andra bilar och med vägräcket. Patruller kommer ikapp fordonet och stoppar detta på Vendelsövägen. Föraren blåser positivt för grovt rattfylleri och saknar dessutom giltigt körkort.

Torsdagen den 2015-10-22

Bandhagen: Någon/några okända gärningsmän har gjort inbrott på en firma. Polis kallas till platsen då väktare upptäckt inbrottet. Anmälan skrivs på stöld.

Farsta: Civil väktare griper en gärningsman misstänkt för stöld i en butik i Centrum. Gärningsmannen har stoppat på sig diverse varor och sedan passerat kassan utan att betala för varorna. Polis kommer till platsen och övertar gripandet samt upprättar anmälan på stöld.

Högdalen: Anmälaren var hemma i sin bostad då han hörde att någon bröt på ytterdörren till lägenheten. När inbrottstjuvarna märkte att de var upptäckta lämnade de platsen i en väntande bil. En patrull fick syn på fordonet på Huddingevägen och efter ett kort förföljande stoppades bilen på Stamgatan. Två personer greps, i nuläget är de misstänkta för försök till inbrott.

Fredagen den 2015-10-23
Hökarängen: Polispatrull stoppar ett fordon där det visar sig att föraren är påverkad av narkotika. Föraren medtogs till Västberga för provtagning och anmälan skrevs på rattfylleri under påverkan av narkotika.

Farsta: Väktare griper flera yngre gärningsmän som tillsammans stulit saker i en klädbutik i Centrum. Det visar sig även att de stulit saker på flera butiker innan de åkte fast. Polis kommer till platsen och skriver anmälan på snatteri.

Lördagen den 2015-10-24

Hagsätra: Kontrollerad bilist rapporteras för grov olovlig körning. Kontrollen sker på Hagsätravägen vid Hagsätra idrottsplats.

Bandhagen: Anmälare blev pistolhotad av fyra förövare. Det var ett försök till rån. Förövarna försvann dock då anmälaren skrek att han inte hade något. Förövarna sprang från brottsplatsen Fågelstavägen i riktning mot Högdalen. Förvarna var maskerade och mörkt klädda. En polispatrull springer efter en förövare som grips. En till blir infångad av en annan polispatrull. De gripna förs till polisstation.

Söndag den 2015-10-25

Farsta: Patrull observerar en förare som kör med obältat barn i baksätet. Fordonet stoppas och föraren rapporteras för bilbältesbrott.

Farsta Strand: Polispatrull observerar ett fordon som körde i motsatt riktning i motsatt körbana. Vid fordons- och förarkontroll blåste föraren positivt i sållningsinstrumentet för alkohol. Föraren medtogs för provtagning och vidare utredning. Anmälan skrevs på rattfylleri och vårdslöshet i trafik.

Under vecka 43 var det 340 HR i Lpo Farsta. HR=Händelserapporter som rapporterats in. Antal upprättade RAR-anmälningar (polisanmälningar) finns inte med.