cover

Hänt i veckan v.41

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 41

Detta är som vanligt ett litet urval av alla de händelser som poliser åkt på inom Farsta lokalpolisområde. Totalt sett hade vi 341 händelserapporter i vårt lokalpolisområde den här veckan.

Måndagen den 2015-10-05

...

Farsta: Patrull stoppar och kontrollerar förare av en personbil. Efter kontroll misstänks föraren för bland annat drograttfylleri och grov olovlig körning.

Tisdagen den 2015-10-06

Snösätra: Polispatrull stoppar personbil. Föraren kom efter kontroll att misstänkas för drograttfylleri, eget bruk av narkotika samt grov olovlig körning.

Bandhagen: Polispatrull stoppar en bil som är anmäld stulen. Föraren grips och rapporteras för bland annat tillgrepp av fortskaffningsmedel, drograttfylleri och grov olovlig körning.

Onsdagen den 2015-10-07

Örby: Bostadsinbrott på Helgestavägen. Okänd gärningsman har brutit upp ett fönster och tillgripit gods.

Örby: Försök till inbrott på Bettnavägen genom att okänd gärningsman brutit upp ett fönster. Målsägaren hörde konstigt ljud och gick för att titta. Såg då att fönster var uppbrutet.

Torsdagen den 2015-10-08

Rågsved: Gärningsmän försökte råna en målsägande på sin telefon. De lyckas inte få med sig mobilen men misshandlar målsägande med sparkar och slag. Anmälan om grov misshandel och försök till rån upprättad.

Fredagen den 2015-10-09

Farsta: Väktare har gripit hotfull snattare i en butik. Polis åker till Systembolaget och tar över gripandet av en snattare som misstänks för rån, motvärnsfallet.

Lördagen den 2015-10-10

Farsta: En förare av en personbil kontrolleras efter att ett vittne reagerat på hur bilen framförts. Vid stopp och kontroll blåser föraren positivt i polisens sållningsinstrument dräger. Föraren medtages för kroppsbesiktning och får där blåsa i Evidenzer. Föraren kom därefter att misstänkas för grovt rattfylleri.

Söndag den 2015-10-11

Gubbängen: Det går flera larm på en inhägnad byggarbetsplats. I säkerhetsföretagets kameror ses en man gå omkring inne på byggarbetsplatsen. Polis åker till platsen och får kontroll på personen. Personen identifieras och en anmälan avseende olaga intrång upprättas.

Farsta: Det brinner i en skola. Anmälaren ser att det brinner i skolan och har även sett ungdomar i 12-13 års-åldern springa från platsen. De sprang i riktning mot Sunneplan. Branden släckt och polisen skriver anmälan avseende skadegörelse genom brand.

Bandhagen: Svart rök väller ut ur en lägenhet. Räddningstjänst och polis åker mot platsen och uppgifter inkommer om att det hörs skrik och bankande från lägenheten. Polis som anländer först till adressen och bryter upp den aktuella lägenhetsdörren. En kvinna öppnar då polismännen börjar bryta. Branden släcks och det hela rör sig om en torrkokning. Inga kända skador.