cover

Hänt i veckan v.48

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 48

Måndagen den 2015-11-23

Farsta: Väktare i en av butikerna i Centrum ser hur en misstänkt person stoppar på sig flertalet varor i sina fickor. Den misstänkte lämnar sedan butiken utan att betala för något. Personen grips och polis kallas till platsen. Den misstänkte körs till Västberga för fortsatt utredningsarbete. Anmälan skrivs på stöld.

Farsta: Polis kallades till en parkering i Centrum. Där hade en förare (nr 1) som stod och inväntade en ledig parkeringsplats blivit påbackad av ett fordon som skulle lämna sin parkeringsruta. Vid samtal mellan de båda förarna vägrade förare (nr 2) att uppge id-uppgifter. Detta gjorde att förare (nr 1) kontaktade polis. Förare (nr 2) passade på att köra från platsen innan polis hann fram. Utredningsläget är dock gott då det både finns signalement på föraren och ett registreringsnummer på bilen som avvek. Anmälan skrevs på smitning från trafikolycka.

Tisdagen den 2015-11-24

Högdalen: En grov olovlig körning upptäcktes vid en rutinkontroll. Föraren framförde en lätt lastbil vid upptäckten och har tidigare rapporterats för olovlig körning.

Onsdagen den 2015-11-25

Rågsved: Polis kallades till platsen pga trafikolycka. Två bilar hade kolliderat. Inga personskador. Anmälan avseende trafikbrott upprättades.

Farsta: Civil väktare upptäcker hur en kund i en butik stoppar smågodis i sina fickor. Efter detta går kunden ur butiken utan att betala för några varor. Kunden grips och polis kallas till platsen. Anmälan upprättas på snatteri.

Farsta: Okänd gärningsman hotar en målsägande som precis gått av en buss. Gärningsmannen följer sedan efter målsägande en bit och fortsätter sina hot. Målsägande kontaktar polis som kommer till platsen och tar upp anmälan om olaga hot. Polis söker i området efter gärningsmannen.

Torsdagen den 2015-11-26

Farsta: Civil väktare observerar hur en person stoppar på sig diverse varor. Den misstänkte passerar sedan kassorna och lämnar butiken. Då grips den misstänkte och polis kallas till platsen. Anmälan upprättas på snatteri.

Fredagen den 2015-11-27

Rågsved: Kontrollerad bilist misstänks vara rattfull .Bilföraren saknade även körkort. Bilföraren medtas för provtagning och utredning.

Farsta: En man har blivit misshandlad i trapphuset av okända gärningsmän. I samband med att mannen blev slagen fick han en hälsning att han goolat, skvallrat, på någon. De okända männen sprang i riktning mot en närbelägen bensinstation. Mannen fick sårskador på munnen.

Hagsätra. Butikspersonal upptäcker och stoppar en kvinna som stulit flera bitar oxfile. Polis kallas till platsen för att överta gripandet och skriva anmälan om stöld.

Lördagen den 2015-11-28

Farsta: Polispatrull gör ett fordonsstopp av en personbil. I samband med att föraren kontrolleras hittas en kniv. Föraren misstänks för brott mot knivlagen och anmälan om detta upprättas och kniven tas i beslag.

Söndag den 2015-11-29

Sköndal: Vittne kör efter en misstänkt rattfyllerist. Vittnet kontaktar polis som kommer och gör ett fordonsstopp. Föraren uppvisar tydliga tecken på alkoholpåverkan. Föraren blåste positivt i sållningsintrumentet. Föraren medtogs till Västberga för vidare utredning och provtagning. Anmälan upprättades på grovt rattfylleri.