cover

Hänt i veckan v.47

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 47

Måndagen den 2015-11-16

Farsta: Vid kontroll av en person visade det sig att personen bar kniv i sin ena ficka. Kniven togs i beslag och anmälan skrevs på brott mot knivlagen.

Farsta centrum: En person blev berövad sin dator av 3-4 ynglingar. Det var yngre män, 16-17 år, som slog ned personen och sprang från platsen med personens dator. De sprang via en gångtunnel. Spårning med hund från brottsplatsen vid Torsbygatan ledde mot Farsta centrum och busstorget vid tunnelbanan. Ingen förövare är gripen. Patrullen skriver en anmälan avseende rån.

Hökarängen: Polisen hittar misstänkt drograttfyllerist.
Polismännen stoppar en bilist för rutinkontroll. Föraren som saknade körkort har rapporterats vid flera tillfällen för grov olovlig körning. Då föraren misstänks vara påverkad av droger medförs föraren för provtagning och utredning. Bilen tas i beslag med stöd av trafikbrottslagen.

Tisdagen den 2015-11-17

Farsta: En misstänkt person kontrollerades då han uppvisade tydliga tecken på narkotikapåverkan. Den misstänkte medtogs till Västberga polisstation för provtagning. Anmälan skrevs på narkotikabrott, eget bruk.

Bandhagen: Polispatrull kallas till byggarbetsplats pga inbrottsstöld. Någon/några okända gärningsmän har tillgripit diverse saker på platsen. Platsen undersöks och anmälan skrivs på stöld.

Onsdagen den 2015-11-18

Bandhagen: Vittne kontaktar polis med anledning av misstänkt MC stöld. Då polispatrull kommer till adressen anträffas flera misstänkt stulna MC. Gripande sker på platsen. Anmälan skrivs på tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Torsdagen den 2015-11-19

Farsta: En kund i en butik i Centrum fyller en rullkorg med varor. Kunden går sedan förbi kassan med korgen utan att betala för några varor. Vittne påkallar Ordningsvakternas uppmärksamhet om det inträffade varpå gärningsmannen grips. Polis kommer till platsen och anmälan skrivs på stöld.

Bandhagen: Polispatrull kallades till matbutik pga snatteri. Okänd gärningsman har stoppat på sig diverse varor i sin jackficka och sedan lämnat butiken utan att betala för varorna. Anmälan skrevs på snatteri.

Fredag den 2015-11-20

Farsta: En anställd i en av butikerna i Centrum observerade hur en kund stoppade på sig varor. Kunden lämnade sedan butiken utan att betala för alla varor. Vittnet uppmärksammade Ordningsvakterna på den misstänkte. Den misstänkte personen greps och polis kallades till platsen. Anmälan skrevs på snatteri.

Högdalen: Okänd gärningsman krossade en fönsterruta i Centrum. Vittne till skadan kontaktar polis som kommer till platsen. Anmälan upprättas på skadegörelse.


Lördagen den 2015-11-21

Rågsved: Ungdomar som skjuter raketer mot fastighet.
Flera ungdomar uppehåller sig på en skolgård och skjuter raketer mot en flerfamiljsfastighet. En raket träffade anmälarens badrumsfönster. Fönstret höll men en person som befann sig innanför blev ordentligt skrämd. Patrull har varit på plats och pratat med anmälaren, men gänget hade hunnit lämna platsen.

Söndag den 2015-11-22

Fagersjö: Räddningstjänsten hade fått larm om att något brinner utomhus, oklart vad. Räddningstjänsten konstaterat att en skåpbil brunnit. Inga personer skadade.

Högdalen: Polispatrull finns på plats vid krogstängning. Vid kontroll av en stökig person på platsen hittades en kniv på personen. Detta resulterade i anmälan samt förhör angående brott mot knivlagen.