cover

Hänt i veckan v.05

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 05

Detta är bara en liten del av alla de händelserapporter som polisen varit på föregående vecka.

Måndagen den 2016-02-01

Farsta: Polis har upprättat en trafikkontroll på Farstavägen. En av förarna som stoppades saknades körkort då körkortet tidigare återkallats. Anmälan skrevs på grov olovlig körning.

Tisdagen den 2016-02-02

Hagsätra. Fyra personer påträffas i efterlyst bil. En av personerna är efterlyst som anhållen misstänkt för annat brott. Alla i bilen grips och införs till polis för vidare utredning.

Högdalen: Polis kallas till tunnelbanestationen pga att ordningsvakter tillsammans med biljettkontrollgruppen gripit en person som åkt tunnelbana utan korrekt biljett. Personen kunde sedan inte identifiera sig. Anmälan upprättas på bedrägligt beteende.

Onsdagen den 2016-02-03

Sköndal: Polispatrull träffar på några ungdomar. Vid samtal med dessa känner polisen en stark lukt av narkotika. Ungdomarna uppträdde också mycket nervöst och en av dem uppvisade tecken på narkotikapåverkan. Det blev en transport för provtagning och anmälan skrevs på brott mot narkotikastrafflagen.

Farsta: En anställd i en av butikerna i Centrum ser hur en person stoppar ner diverse varor i sin medhavda kasse. Den misstänkte lämnar sedan butiken utan att betala för varorna i kassen. Utanför butiken grips den misstänkte av ordningsvakt. Polis kallas till plats och anmälan skrivs på snatteri.

Torsdagen den 2016-02-04

Högdalen. Pågående inbrott i lägenhet. När anmälaren hör ett larm som ljuder springer han ut och upptäcker två personer som gör inbrott i en lägenhet. Då de upptäcker anmälaren springer de ut ur porten. Patrullerna letar i området och en hundpatrull kommer till platsen för att försöka spåra de flyende inbrottstjuvarna.

Örby: Bilist som kört rakt in i en port. Bilisten som kört rakt in i en port på Gamla Huddingevägen står nu utanför fordonet, oskadad men enligt anmälare mycket chockad. Oklart var som gjort att olyckan inträffat, men anmälan skrivs om vårdslöshet i trafik.

Fredagen den 2016-02-05

Farsta: En personbil stoppas och kontrolleras på Larsbodavägen. Efter kontrollen kom föraren att misstänkas för grov olovlig körning.

Högdalen: En person omhändertas enligt lagen om berusade personer och körs till tillnyktringsenhet.

Farsta: Två bilister kolliderat och det är upprörda känslor. Kollisionen har inträffat på Rv73 tpl Farsta, avfarten i norrgående riktning. Anmälaren har låst in sig i sin bil eftersom den andre föraren står utanför med en träpåk och hotar anmälaren. Trafik Stockholm är på väg med skyddsfordon eftersom de inblandade fordonen står illa till.Patrull har varit på plats och talat med de båda inblandade. Anmälan skrivs om trafikolyckan och den ena parten är dessutom misstänkt för olaga hot.

Lördagen den 2016-02-06

Farsta: Någon okänd gärningsman försökte tända eld på en cykel i ett trapphus. Anmälaren kontaktade räddningstjänsten och bar ut cykeln från trapphuset. Räddningstjänsten vädrade ur trapphuset och polis skrev anmälan på skadegörelse genom brand. Fotot i inlägget är från denna händelse.

Bandhagen: En person omhändertas av ordningsvakter för lagen om berusade personer. Mannen uppträder aggressivt och körs därför till polisstation för tillnyktring.

Hökarängen: Inringare uppger att de hört en hög smäll nära idrottsplatsen. När polis kommer till platsen visar det sig att någon okänd gärningsman smällt en eller två petflaskor med bensin eller diesel i.

Söndag den 2016-02-07

Hökarängen: Vittne hör glaskross och ser hur en gärningsman lämnar en lokal. Polis kontaktas av vittnen. Gärningsmannen har sökt igenom lokalen. Anmälan skrivs på stöld