cover

Hänt i veckan v.21

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 21

Detta är bara en liten del av alla de händelserapporter som polisen varit på föregående vecka.

Måndagen den 2016-05-23

Bandhagen: Vid ett fordonsstopp av en personbil kom föraren att misstänkas för drograttfylleri. Föraren blåste även positivt i vårt sållningsinstrument varför misstanke även uppstod om rattfylleri. Föraren medtogs till Västberga för provtagning och vidare utredning.

Hagsätra: Vittne kontaktar polis då han hört glaskross. Några okända gärningsmän hade krossat en fönsterruta på en bil som stod parkerad. Patrullen får signalement på gärningsmännen och söker i området. Anmälan skrivs på skadegörelse.

Tisdagen den 2016-05-24

Farsta: Polis kallas till plats där busschaufför tryckt på sitt larm. En passagerare som nekats att åka på sin falska biljett blev hotfull mot chauffören. Anmälan upprättades på förgripelse mot tjänsteman.

Farsta: Vid kontroll av en person kom denne att misstänkas för narkotikabrott eget bruk samt innehav då personen hade hasch på sig. Anmälan upprättades på brott mot narkotikastrafflagen.

Rågsved: Askersgatan/Kvistbrogatan. Flera smällar som skottlossning har hörts. Polis åker mot platsen. Det har inte kommit någon uppgift som säger att någon kommit till skada. En person har blivit misshandlad innan smällarna hördes. Polis söker efter vittnen till en eventuell skottlossning. I sammanhanget har även en mindre bil, ljus till färgen, setts lämna platsen. En förundersökning är inledd avseende försök till mord alternativt försök till grov misshandel.

Onsdag den 2016-05-25

Hagsätra: Man som blottat sig för anmälaren. Då anmälaren passerade en man så blottade han sig inför henne. Patrullen som larmades ut på detta fick en beskrivning på mannen. Efter spaning i området har mannen inte påträffats. Senare ringde anmälaren då hon fått syn på mannen igen. Han befann sig då vid T-banan. Där försökte han ta kontakt med förbipasserande. Mannen identifierades och frigiven på plats. Han är nu misstänkt för sexuellt ofredande.

Hökarängen: Polis och räddningstjänst kallas till adress där okänd gärningsman tänt eld på ett sophus. Anmälan upprättades på skadegörelse genom brand.

Torsdag den 2016-05-26

Sköndal: Polis kallas till plats där boende upptäckt att de haft inbrott. Okända gärningsmän har brutit upp ytterdörren. Väl inne har gärningsmännen tillgripit diverse saker. Polisens lokala undersökningsgrupp kallades till platsen för att eftersöka spår efter gärningsmännen. Anmälan upprättades på stöld.

Högdalen: Anställd i en butik uppmärksammar en kund i butiken som stoppar diverse varor i sina fickor. Kunden passerar sedan kassorna utan att betala för några varor. Kunden grips och polis kallas till platsen. Anmälan upprättas på snatteri.

Fredagen den 2016-05-27

Bandhagen: Polispatrull upptäcker en moped med en förare och en passagerare. Båda saknar hjälm. Mopeden kör upp på gräs och halkar varpå de ramlar. Patrullen åker dit men när föraren får syn på oss kommer han snabbt upp på mopeden igen och lämnar platsen. Passageraren lämnas kvar. Passageraren mådde enligt egen uppgift bra men blev rapporterad för att inte haft hjälm.

Farsta: Boende kontaktar polis pga att de hör oljud från källaren och att de misstänks vara pågående inbrott i källaren. På plats konstaterades att gärningsmännen rivit ner innertaket i källaren. Anmälan upprättades på skadegörelse.

Bandhagen: En person som var ute och promenerade i området blev kontaktade av två gärningsmän. Plötsligt knuffade den ena till målsägande samtidigt som gärningsmannen sliter åt sig ett smycke från målsägande. De båda gärningsmännen försvann sedan snabbt från platsen. Anmälan upprättad på rån.

Lördagen den 2016-05-28

Fagersjö: En bil stoppas för kontroll. Föraren får blåsa i vårt sållningsinstrument och blåser positivt. Föraren får följa med till Västberga för provtagning och vidare utredning.

Hökarängen: Flera polispatruller larmas till en firma pga att inbrottslarmet gått. Även hundpatrull kommer till platsen. Okända gärningsmän har tagit sig in i en firma på platsen samt försökt att ta sig in i en intilliggande firma. Hundspårning utförd samt anmälan upprättad.

Söndag den 2016-05-29

Bandhagen: Polis kallas till restaurang pga bråk inne i lokalen. Personer har blivit oense på platsen vilket lett till bråk. I samband med detta skadas inredning. Anmälan upprättas på skadegörelse.

Fagersjö: Vid kontroll av en person visade det sig att personen hade narkotika i sin ficka. Narkotikan togs i beslag och anmälan skrevs på brott mot narkotikastrafflagen.

Sköndal: Patrull kallas till restaurang med anledning av bråk bland gästerna. Anmälan upprättades på skadegörelse och förhör hölls med gärningsmannen på plats.