cover

Hänt i veckan v.45

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 45

Måndagen den 2015-11-02

Bandhagen: Polispatrull kallas till adress där okända gärningsmän rånat en målsägande på diverse saker. I samband med rånet skadas målsägande. Polispatrullen tar hand om målsägande och anmälan skrivs på rån.

Rågsved: Ett fordon stoppades av en polispatrull. Föraren uppvisade tydliga tecken på narkotikapåverkan. Föraren erkände direkt att körkort saknades. I fordonet fanns även diverse stöldgods. Föraren medtogs till Västberga för provtagning och fortsatt utredning.

Tisdagen den 2015-11-03

Farsta: Ambulanspersonal kör efter ett fordon som de misstänker körs av en berusad person. De kontaktar polis som kommer till platsen och stoppar föraren. Föraren uppvisar tecken på narkotikapåverkan. Föraren medtogs till Västberga för provtagning och vidare utredning.

Farsta: Flertalet misstänkta greps av väktare för snatteri i en butik i Centrum. Polispatrull kallas till platsen. Då alla gripna var minderåriga kontaktades föräldrarna som fick komma till platsen och hämta sina barn. Anmälan på snatteri skrevs.

Onsdagen den 2015-11-04

Bandhagen: Någon okänd gärningsman har tänt eld på en personbil. Räddningstjänst och polis kallas till platsen. Räddningstjänsten släcker elden och polisen skriver anmälan om skadegörelse.

Torsdagen den 2015-11-05

Farsta: Civil väktare griper en person misstänkt för stöld i en butik i Centrum. Polis kallas till platsen. Patrullen skriver anmälan på snatteri.

Farsta Strand: En polispatrull observerar en person som uppträder nervöst. Då poliserna tilltalar personen springer han snabbt från platsen. Efter en kortare språngmatch är polisen ifatt personen. Personen uppvisar tydliga tecken på narkotikapåverkan. Den misstänkte får följa med till polisstationen för kroppsbesiktning och förhör.

Fredagen den 2015-11-06

Farsta: En gärningsman tillgriper en mobiltelefon av en person. Gärningsmannen springer sedan från platsen. Ett vittne tog upp jakten på gärningsmannen. Vittnet hann ifatt och grep gärningsmannen och överlämnade honom till ordningsvakterna i Centrum. Polis kallades till platsen och övertog gripandet. Anmälan skrevs på stöld.

Lördagen den 2015-11-07

Farsta: Civil butikskontrollant observerar en person som vid ett tillfälle stoppar på sig en vara i sin medhavda väska. Personen går sedan till kassan och betala för några andra varor. Efter att kassalinjen passerats griper butikskontrollanten tillsammans med centrums ordningsvakter den misstänkte. Polis kallas till platsen och anmälan på snatteri upprättas.

Högdalen: Ordningsvakter i Centrum blir informerade av vittnen att det står en person och klottrar i en gångtunnel i närheten. Ordningsvakterna är snabbt på plats och griper en misstänkt person för klotter. Polis kallas till platsen. Anmälan upprättas på skadegörelse samt brott mot knivlagen då gärningsmannen även hade en kniv på sig.

Söndag den 2015-11-08

Hökarängen: Polis kallas till tunnelbanan då vittnen hittat en misshandlad person. Den skadade personen kördes till sjukhus. Anmälan skrevs på misshandel och utredningen i ärendet fortsätter. Vi söker nu fler vittnen till händelsen på platsen. Om du sett något av händelsen så kontakta polisen på 114 14 och lämna dina uppgifter.