cover

Hänt i veckan v.11

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 11

Detta är bara en liten del av alla de händelserapporter som polisen varit på föregående vecka.

Måndagen den 2016-03-14

Farsta Strand: En bilist har kört av vägen vid infarten till Farstabadet och Vägassistans är på plats. Personerna som varit i bilen är oskadade och utanför fordonet. Patrull som kallats till platsen kan konstatera att samtliga på platsen är påverkade men att det inte går att fastställa vem av dem som kört bilen vid olyckstillfället. Fordonet är bärgat och ägaren, som inte var på platsen, är underrättad.

Högdalen: Förare av personbil kör in i en upprättad trafikkontroll. Föraren saknar körkort. Anmälan olovlig körning.

Tisdagen den 2016-03-15

Hagsätra: Väktare griper flera gärningsmän som klottrat. Polis kommer till platsen och övertar gripandet. Gärningsmännen får följa med till Västberga för vidare utredning och anmälan skrivs på klotter.

Farsta: Personal i en butik observerar hur en kund stoppar på sig ett par varor. Kunden går sedan till kassan och betalar för några andra varor. När kunden lämnat butiken stoppades han av personal och greps av ordningsvakter. Polis kom till platsen och övertog ärendet. Anmälan skrevs på snatteri.

Onsdagen den 2016-03-16

Rågsved: Polisen stoppade en personbilsförare på Rågsvedsvägen. Hon rapporterades för att inte ha använt bilbälte under färd.

Rågsved: Larm inkommer om att en lokal/butik på Bjursätragatan brinner. Polis och räddningstjänst till platsen. Lokalen ska enligt inledande uppgifter vara helt övertänd men ingen spridningsrisk ska finnas. Ingen skadad enligt uppgift. Stora delar av Bjursätragatan var avstängda fram till cirka kl 12.00 (den dagen) Bussarna tog andra alternativa vägar. En förundersökning om mordbrand är inledd.

Fagersjö: Anmälaren berättar för SOS att en person blivit illa knivskuren utomhus. Samtalet bryts och går sedan inte att ringa upp igen men indikationen är att det kom från Fagersjöområdet.
Två ambulanser och flera polispatruller skickas mot området för att försöka lokalisera brottsplatsen. På plats åker patrullerna omkring i området för att se om någon påkallar deras uppmärksamhet. En patrull får kontakt med en vuxen som berättar att några barn sagt att de busringt till 112. En anmälan kommer att skrivas om falsklarm och utredningen kommer att fortsätta med att försöka identifiera larmaren.

Torsdag den 2016-03-17

Hökarängen: Okänd har eldat utanför en boendes dörr på Tisdagsvägen. Den boende har upptäckt branden och släckte själv. Polis utreder händelsen och kommer att göra en teknisk undersökning.

Farsta: Personalen på en förskola upptäckte en mindre brand i en lövhög utanför förskolan och släckte branden. Räddningstjänsten har varit på plats för kontroll och bedömt att spridningsrisken varit liten.

Hökarängen: En man med något vapenliknande föremål har gått in i en butik. Vittnet ser en man plocka upp ett pistolliknande föremål i terrängen utanför butiken och gå in. Flera patruller skickas till platsen då det kan misstänkas att mannen tänker råna butiken. En civil patrull är snabbt på plats och kan lokalisera personen som fanns inne i butiken. Personen grips och ett pistolliknande föremål är påträffat. Initialt har en förundersökning inletts om vapenbrott alt.förberedelse till rån.

Fredagen den 2016-03-18

Storforsplan, Farsta. En snattare hotar vakt vid gripande.
En väktare och en butikskontrollant sitter med den misstänkte som hotat dem då de ville få honom till butiken.
Uppdatering klockan 20:14. Den misstänkte har följt med in i butiken. Polis åker till platsen och kontrollerar snattaren och anmälan tas upp.

Lördagen den 2016-03-19

Forshagagatan, Farsta. Rök i trapphus.
Det visade sig att boende i en lägenhet grillat med en engångsgrill på köksbordet.

Rågsved: Fotgängaren och personbilsförare krockat. Polis har varit på plats vid olyckan som har skett mellan personbilsförare och fotgängare på Rågsvedsvägen i Rågsved.Ingen person skadades och olycka skedde när fotgängaren sprang rakt ut framför bilen. Polisen skriver anmälan angående trafikolycka utan misstanke om brott.

Söndag den 2016-03-20

Bandhagen: Polispatrull gör ett fordonsstopp på en personbil. Det visar sig att föraren är påverkad av alkohol. Föraren medtogs till Västberga för vidare utredning och provtagning. Anmälan upprättades på rattfylleri.

Farsta: Två unga personer greps av civil vakt då de båda stoppat på sig diverse varor och sedan lämnat butiken utan att betala för varorna. Polis kommer till butiken samt föräldrarna till de båda misstänkta. Anmälan skrevs på stöld.