cover

Hänt i veckan v.42

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 42

Måndagen den 2015-10-12

Hagsätra: En lägenhet på Fjugestagränd har drabbats av inbrott.

...

Tisdagen den 2015-10-13

Bandhagen: Polispatrull kallas till en adress pga att en boende ofredar sina grannar. Detta genom att sparka på dörrar och skrika åt grannarna. Patrullen försöker få kontakt med gärningsmannen utan att lyckas. Anmälan skrivs på ofredande.

Onsdagen den 2015-10-14

Sköndal: En lösspringande hund hittas av en anmälare. Ingen ägare syns till varför polis kontaktas. Då ingen ägare dyker upp tas hunden med till Västberga för kontroll av chipmärkning mm. Anmälan skrivs på brott mot lagen om tillsyn av hundar och katter.

Farsta: Civil väktare griper snattare i en matbutik. Polis kommer till platsen och anmälan om snatteri upprättas.

Torsdagen den 2015-10-15

Hökarängen: Ett vittne observerar en misshandel utomhus och kontaktar polisen. Polis kommer till platsen och pratar med målägande som vägar att berätta om vad som hänt. Anmälan skrivs på misshandel.

Farsta: Polis kallas till butik pga två minderåriga snattare. De unga gärningsmännen har varit i flera butiker och tillgripit saker. Flera anmälningar upprättas på snatterier.

Hökarängen: En person grips av väktare för skadegörelse genom klotter.

Fredagen den 2015-10-16

Sköndal: En anmälare larmar polis på grund av att denne inte kan få kontakt med sin släkting. Då patrullen ej kan få kontakt med personen i fråga beslutar man sig för att gå in i bostaden. Man finner då en avliden person. Anmälan skrivs på dödsfall.

Lördagen den 2015-10-17

Högdalen: En person får kasta sig åt sidan för att inte bli påkörd av ett fordon som i hög hastighet som kör på gångvägen. Polispatrullen letar i närområdet efter den aktuella bilen. Anmälan skrivs på vårdslöshet i trafik.

Farsta: Civil väktare observerar hur en person stoppar på sig varor i en medhavd påse i en butik i Centrum. Gärningsmannen passerar sedan kassalinjen och lämnar butiken. Gärningsmannen grips och polis kallas till platsen. Anmälan upprättas på snatteri.

Söndag den 2015-10-18

Farsta Centrum: Polis har beordrats till platsen sedan ordningsvakter ringt och meddelat att man ingripit i ett fall av misshandel. Både den misstänkte förövaren och den som misshandlats är kvar på platsen. Ärendet rubricerat som ringa misshandel. Anmälan och förhör upprättade

Hökarängen:
Räddningstjänsten och polis är på väg till en flerfamiljsfastighet på Hauptvägen efter uppgifter om rök i ett trapphus. Det visar sig att det orsakats av en kraftig torrkokning.