cover

Hänt i veckan v.37

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 37

Måndagen den 2015-09-07

Högdalen: Vittne ringer polisen då han kör efter en förare som misstänks vara onykter. Polispatrull kommer till platsen och stoppar föraren. Föraren uppvisar tydliga tecken på narkotikapåverkan, bilen är stulen samt föraren saknar körkort. Föraren medtas till Västberga för provtagning och vidare utredning.

Tisdagen den 2015-09-08

Hökarängen. Pågående inbrott i en lastbil. Ett vittne ser hur flera personer gjort inbrott i en parkerad lastbil. Då tjuvarna märker att de är upptäckta springer några från platsen men en blir kvar i bilen och grips. Oklart vad som stulits.

Bandhagen. Lösspringande schäfer. Personal på en förskola har upptäckt en schäferhund på gården. Hunden har varken koppel eller namnbricka. Eftersom barnen snart kommer till förskolan kan de inte ha den kvar och patrull är på väg för att försöka identifiera hunden. Kl 07:03. Patrull har varit på plats och åker till polisstation för chipkontroll av hunden.

Farsta: Patrull observerar en personbil som stoppas och kontrolleras. Bilen var registrerats i Sverige men hade falskskyltats med utländska skyltar. Föraren rapporterades för bland annat märkesförfalskning.

Onsdagen den 2015-09-09

Rågsved. Räddningstjänst och polis åker till Snösätragränd på grund av brand. Inga personer har skadats vid branden som inträffat inne på ett industriområde. Branden troligen orsakad av ett elfel och de boende misstänks för olaga kraftavledning och allmänfarlig vårdslöshet. I media har det felaktigt uppgetts att det var ett romskt husvagnsläger, vilket inte är fallet.

Torsdagen den 2015-09-10

Rågsved: En kvinna har blivit misshandlad, rånad och våldtagen. Den utsatta kvinnan har sökt sig till anmälaren. Anmälarens kompis, den utsatta kvinnan, hade erbjudits skjuts hem från city av en man. I samband med färden har kvinnan misshandlats och våldtagits. Kvinnan har även berövats ägodelar. I samband med att kvinnan blev utslängd ur bilen skadades hennes ena ben. Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus där polis tog kontakt med henne.

Gubbängen: En man rotar i en bil och hukar sig för passerande. Polis åker till platsen och kontrollerar mannen och fordonet. En anmälan stöldbrott upprättas av polismännen.

Rågsved: Misstänkt brand i lägenhet. Räddningstjänsten är på väg till en befarad lägenhetsbrand på andra våningen i ett flerfamiljshus. Rök är enligt initiala uppgifter synlig från lägenheten. Även polis tillkallas.

Fredagen den 2015-09-11

Hökarängen: Flera personer som slåss. 3-4 personer ska enligt uppgifter slåss och någon ska vara nedslagen. Patrullen har varit på plats och talat med personer i området. Ingen har märkt av något bråk, och ingen ev. inblandad har gett sig till känna.

Lördagen den 2015-09-12

Farsta. Kvinna rånad. Polis beordrades till tunnelbanestationen sedan en ordningsvakt ringt och anmält att en kvinna berättat att hon strax innan rånats av en ensam yngre man i närheten av Centrumkyrkan. Förövaren beskrevs som en man ca 18 år, mörkhyad och ca 170 cm lång. Han hade svart jacka, svarta byxor, vit tröja och svarta skor med neonsulor. Efter rånet sprang mannen bort från centrum. Spaningar i området gav inga resultat.

Söndag den 2015-09-13

Hökarängen. Tobaksvägen. Påverkad man går runt med knivar i händerna. Polis beordrades till platsen efter uppgifter om att en till synes påverkad man gick runt med en kniv i vardera handen. Har ej hotat någon enligt anmälaren. Polispatrullen träffade på mannen och avväpnade honom. Enligt ytterligare vittnesuppgifter ska ytterligare två män röra sig i området. Dessa ska ha basebollträ eller batong. Dessa ska ha hotat mannen med knivarna enligt hans egna uppgifter. Polispatruller söker vidare i området efter dessa två män.

Sköndal: Hökarängsbadet, man som blottar sig. Polis har beordrats till platsen efter uppgifter från en anmälare att en man satt på en bänk med byxorna nerdragna och onanerade.
Mannen beskrevs som ca 40-50 år ljusa kläder på överkroppen och ljusa pösiga byxor samt keps.

Högdalen: Polis kallas till restaurang pga bråk. Det har blivit bråk mellan några personer på platsen. Patrullen skriver anmälan om det inträffade.

Bandhagen: Polis tar kontakt med ett par personer och vid samtal så uppstår misstanke om brott mot narkotikastrafflagen. Anmälan skrivs.