cover

Hänt i veckan v.12

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 12

Detta är bara en liten del av alla de händelserapporter som polisen varit på föregående vecka.

Måndagen den 2016-03-21

Farsta: Arbetsplatsolycka. En person har sågat sig i benet. Personen blöder kraftigt och ambulans är på väg. Patrullen meddelar att mannen kunde stå på benet men är förd till sjukhus med ambulans. Anmälan skrivs om arbetsplatsolycka/vållande till kroppsskada.

Rågsved: Skott har avlossats och två ynglingar har sprungit från platsen. Polis letar i området efter förövarna och om det finns tecken på skottlossning mot sak eller person. Flera patruller har varit på plats men ingen person är påträffad skadad. Det har hittats två tomhylsor på marken och bl.a. har dörrknackning gjorts för att försöka få fler uppgifter om vad som hänt.

Tisdagen den 2016-03-22

Bandhagen: Polispatrull kallas till platsen pga att en person begått skadegörelse på platsen. Personen skadade bland annat en bil på platsen. Personen omhändertogs och anmälan skrevs på bla skadegörelse.

Sköndal: Polispatrull kallas till byggarbetsplats med anledning av inbrottslarm. Okända gärningsmän har tagit sig in på området. Hundpatrull kom till platsen och sökte efter gärningsmännen. Anmälan skrevs på försök till stöld.

Onsdagen den 2016-03-23

Sköndal: Fordonsstopp görs på personbil som har gjort omkörning av annat fordon till höger samt ej anpassat avstånd till framförvarande bil. Föraren rapporteras för dessa brott.

Rågsved: Polisen är i området kring Bjursätragatan där en man har setts med ett vapenliknande föremål i handen. Han sågs vid en gångtunnel i närheten av en fotbollsplan.
Anmälan upprättad om brott mot vapenlagen.

Torsdag den 2016-03-24

Farsta Strand: En sovande man i trapphus på Ullerudsbacken var efterlyst. Mannen som kontrollerades visade sig vara efterlyst. Mannen hade ej infunnit sig för avtjäning av frihetsstraff. Mannen fördes till polis för vidare transport till anstalt.

Farsta Strand: Farsta strandplan. En grov stöld i kiosk med hjälp av personbil.Två förövare gjorde inbrott i kiosken genom att med en bil forcera fönster och jalusi. Förövarna försvann sedan från platsen i riktning mot Trångsund. Säkring av övervakningsbilder och dörrknackning har genomförts. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning. En förundersökning är inledd avseende grov stöld genom inbrott.

Fredagen den 2016-03-25

Larsboda: Olaga intrång/hemfridsbrott, Stockholm. Obehöriga i en kolonistuga i Larsboda. Boende i området obeserverade att det var två personer i en stuga och tog kontakt med de som äger stugan som berättade att ingen skulle vara i deras stuga.
När polisen kom till platsen fanns inte de obehöriga kvar i stugan. Hundpatrull har resultatlöst sökt i området.

Hökarängen: Patrull kallas till platsen och genomför ett fordonsstopp på en förare som misstänks vara påverkad. Ett inringande vittne hade fattat misstanke om detta pga hur fordonet framfördes i trafiken. Det visade sig att föraren var drogpåverkad så det blev till att följa med patrullen för vidare utredning och provtagning. Anmälan upprättades på bla rattfylleri under påverkan av narkotika.


Lördagen den 2016-03-26

Farsta: Containerbrand i Farsta. Polisen som var på plats tillsammans med räddningstjänst på Kvickensvägen har talat om att branden är släckt och att det förelåg ingen spridningsrisk.

Hagsätra: En familj upptäcker att de haft inbrott under tiden som de varit hemifrån. Någon okänd gärningsman har tagit sig in i bostaden och sedan tillgripit diverse saker. Polis kommer till platsen. Även polisens lokala undersökningsgrupp kallas till platsen. Anmälan skrivs på stöld.

Söndag den 2016-03-27

Hagsätra: Barn som hittat två pistolliknande föremål. Polisen som var på plats har konstaterat att de två föremålen som barnen hittade var leksakspistoler. De är borttagna från platsen så att det inte uppkommer fler missförstånd.

Gubbängen: Trafikolycka med personskada. Cyklist och bilist inblandade. En bilist och en cyklist har kolliderat Lingvägen/Majrovägen. Cyklisten är förd med ambulans till sjukhus, vaken och talbar och med skada ansikte/huvud.