cover

Hänt i veckan v.49

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 49

Måndagen den 2015-11-30

Farsta: Butikskontrollant upptäcker två unga personer som gick runt i butiken och stoppade på sig varor. De passerade sedan kassan utan att betala för några varor. Utanför butiken grips de och polis kallas till platsen. Även föräldrarna kallas till platsen. Anmälan upprättas på snatteri.

Hagsätra: Polispatrull observerar en bil som de beslutar sig för att stoppa. Patrullen vänder och kör efter den aktuella bilen. Bilen körde iväg en bit och parkerade och föraren lämnade bilen. Vid kontakt med föraren visade han tydliga tecken på narkotikapåverkan. Föraren medtogs till Västberga för vidare utredning samt provtagning.

Tisdagen den 2015-12-01

Farsta: Flera unga misstänkta grips i en butik i Centrum för att de tillsammans tillgripit diverse varor. Polis kallas till platsen så även föräldrar till de misstänkta. Anmälan upprättas på stöld.

Farsta: En bilist kontrolleras och medtas till Västberga misstänkt för rattfylleri.

Onsdagen den 2015-12-02

Bandhagen: En person ringer polisen då man är orolig för en bekant som ej avhörts på en tid. Polis åker till platsen och tar sig in i lägenheten. Där anträffades en person avliden. Ingen misstanke om brott. Anhöriga underrättas.

Farsta: Polis kallas till en adress där grannarna hört inbrottslarmet hos grannarna ljuda igång samt glaskross. Någon okänd gärningsman har tagit sig in i bostaden och tillgripit saker. Gärningsmannen hade lämnat så polishund kallades till platsen för att spåra. Polisens lokala undersökningsgrupp meddelades för att de skulle göra en undersökning. Anmälan skrevs på stöld.

Torsdagen den 2015-12-03

Högdalen: Ett vittne larmar polis då vittnet kör efter en misstänkt rattonykter förare i en lastbil. Då föraren stoppas framkommer det att körkort saknas och att lastbilen var belagd med körförbud. Föraren kontrollerades med sållningsprov som visade att det ej fanns misstanke om rattonykterhet. Anmälan upprättades.

Farsta Strand: Polispatrull får syn på ett fordon de beslutar sig för att kontrollera. Föraren saknar körkort då detta återkallats. Detta gör att föraren nu rapporteras för grov olovlig körning.

Fredagen den 2015-12-04

Farsta: Butikspersonal i en av butikerna i Centrum observerar hur en kund stoppar ner diverse matvaror i en medhavd väska. Kunden grips då kassorna passerats och polis kallas till platsen. Anmälan skrivs på snatteri.

Svedmyra: Väktare observerar flera personer som klottrar. De misstänkta grips och polis kallas till platsen. Anmälan skrivs på skadegörelse.

Lördagen den 2015-12-05

Tallkrogen: Någon okänd gärningsman har tagit sig in i ett hus genom att bryta upp ett fönster. Gärningsmannen har sedan sökt igenom huset. Målsägande upptäckte detta då de kom hem till bostaden. Polis kallades till platsen. Polisens lokala undersökningsgrupp kallades också ut. Anmälan skriven på stöld.

Farsta Strand: Ordningsvakter i tunnelbanan upptäcker en sovande person. Den sovande höll i en sprayfärg. Samma färg hade klottrats på tunnelbanan intill den sovande personen. Polis kallades till platsen. Anmälan upprättades på klotter mot kollektivtrafiken.

Söndag den 2015-12-06

Rågsved: Polis kallas till platsen pga att en okänd gärningsman knuffat och sparkat på målsägande. Ett vittne ringde polis och då försvann gärningsmannen från platsen. Anmälan skrivs på misshandel.