cover

Hänt i veckan v.17

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 17

Detta är bara en liten del av alla de händelserapporter som polisen varit på föregående vecka.

Måndagen den 2016-04-25

Hagsätra: En mopedist har blivit påkörd på Gamla Huddingevägen. Ambulans och polis till platsen. På plats konstaterades att mopedisten var lindrigt skadad.

Tisdagen den 2016-04-26

Fagersjö: En förare av lastbil och bilist har krockat på Magelungsvägen. Olyckan har inträffat nära järnvägsövergången. Polis och räddningstjänst åker till olycksplatsen. Räddningstjänsten får klippa upp personbilen. Föraren misstänks ha en nackskada. Trafik förbi olycksplatsen sker växelvis.. Föraren av personbilen fick åka ambulans till Södersjukhuset med befarade rygg- och nackskador. Polisen utreder olyckan.

Onsdagen den 2016-04-27

Högdalen: En kollision har inträffat mellan cyklist och bilist vid Högdalsgången.Ordningsvakter på plats har fått besked av cyklisten att hon inte behöver någon ambulans. Polis som kommer till platsen kallar dock på ambulans eftersom cyklisten slagit i huvudet och blöder. Bilföraren misstänks för rattfylleri och medtas för provtagning och utredning.

Snösätra: Farstapolisen är med i en trygghetsvandring i Snösätra industriområde. Med på trygghetsvandringen förutom polisen är personal från exploateringskontoret, trafikkontoret, Enskede Årsta Vantör stadsdelsförvaltning och lokala företagsaktörer. Se bild.

Torsdag den 2016-04-28

Bandhagen Centrum: En person har varit inne på ett café och stulit en insamlingsbössa för välgörenhet. Nu står tjuven utanför på torget och personalen håller uppsikt på honom. Patrullen identifierar gärningsmannen och återlämnade insamlingsbössan till caféet. De skriver anmälan om snatteri/stöld.

Hökarängen: Inbrott i lägenhet. När den boende kommer hem till lägenheten upptäcker han att det varit inbrott. Alla fönster står öppna och det är tillrört i lägenheten. Dessutom har inbrottstjuven lämnat kvar gods som inte tillhör målsäganden. Patrull kallas till platsen för att ta upp anmälan och för att säkra spår.

Svedmyra: Ett vittne ser en man och en kvinna bråka på norrgående plattform. Trygghetscentralen kan dock inte se personerna i sina kameror. Ordningsvakter och polis kallas till platsen. Patrull som varit på platsen har samtalat med de båda inblandade och ingen av dem vill vidgå att de slagits. Patrullen lämnar utan vidare åtgärd.

Fredagen den 2016-04-29

Sköndal: En polispatrull blev omkörd av en personbil som framfördes vingligt och i hög fart. Fordonet stoppades och föraren kom att misstänkas för rattfylleri. Föraren medtogs till Västberga för vidare utredning och provtagning.

Lördagen den 2016-04-30

Bandängen. Person skadad i samband med att valborgselden skulle tändas. Ambulans har larmats efter att minst en person blivit brännskadad i samband med att elden skulle tändas. Flera personer som såg det hela är chockade. En person är förd till sjukhus med brännskador på händer och i ansikte. Ärendet hanteras helt av sjukvården, ingen brottsmisstanke.

Söndag den 2016-05-01

Stövargatan, Rågsved. Kontrollerad bilist saknade körkort.Det visade sig att förarens körkort tidigare återkallats varför föraren nu misstänks för grov olovlig körning. Föraren var även efterlyst för att hämtas till förhör. Föraren fick därför följa med till polisstationen för att förhöret skulle hållas.

Tallkrogen: Tre personer har rånat en mindre butik. Tre personer som kommit till platsen på en vit scooter rånade butiken under hot med ett tillhygge och ett pistolliknande föremål. Förövarna lämnade platsen på den scooter de kommit. En förundersökning avseende grovt rån inledd. Bytet uppges vara kontanter och tobak.