cover

Hänt i veckan v.13

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 13

Detta är bara en liten del av alla de händelserapporter som polisen varit på föregående vecka.

Måndagen den 2016-03-28

Farsta: Personal i en butik hör hur personer inne i provrummet river av prislappar på varor de tagit med sig in i provrummet. De båda misstänkta lämnar sedan butiken utan att betala för några varor. De grips sedan utanför butiken av butikens personal. Polis kallas till platsen och så även föräldrarna till de båda misstänkta. Anmälan skrivs på snatteri.

Tisdagen den 2016-03-29

Hökarängen; Någon har försökt anlägga brand i en port. Det brinner inte längre. Det är svart på golvet och elkablar har skadats. Polis åker till adressen på Tobaksvägen. Polis önskar någon form av expertis till platsen för att fastställa att det inte brinner i ledningarna. Polismännen skriver en anmälan avseende skadegörelse genom brand.

Rågsved: Röklukt i en flerfamiljsfastighet. Räddningstjänsten har fått uppgifter om att det luktar rök i en fastighet på Bjursätragatan. En boende tycker också att det luktar gas. Räddningstjänsten lämnar motbud. Lukten berodde på ett trasigt lysrör.

Onsdagen den 2016-03-30

Högdalen centrum. En man med pistolliknande föremål rör sig i området. Uppgifter inkommer att mannen haft fram det pistolliknande föremålet men inte riktat det mot någon. Innan polis hinner fram lämnar mannen med tunnelbanetåg i västlig riktning. En polispatrull möter upp i Bandhagen. Den aktuelle personen kommer från tåget och polis ingriper med en brottningsmatch som följd. Polisen vinner och personen kan kontrolleras. Vapnet var ett låtsasvapen och togs i beslag för förverkande. Personen och ytterligare en person misstänks för ringa narkotikabrott och får följa med för provtagning och utredning.

Farsta: Anställd i en butik i Centrum ser hur en person går in i en provhytt med ett par varor. Från provhytten hörs sedan ljud som gör den anställde misstänksam då det lät som larmet
avlägsnades från någon vara. Personen lämnade sedan provhytten med bara en vara. Väktare tillkallades och de grep den misstänkte personen då sista betalningsmöjlighet passerats. Polis kom till platsen och anmälan skrevs på stöld.

Torsdag den 2016-03-31

Bandhagen: Boende ringer in om bråk hos grannar i huset. Polis kommer till platsen och pratar med de boende i aktuell lägenhet.

Fredagen den 2016-04-01

Farsta: Polispatrull observerar en bil som kommer körande mot dem. De fattar misstanke om att allt inte stod rätt till och gjorde ett fordonsstopp på bilen. Det visade sig att föraren var påverkad av narkotika. Föraren fick följa med för provtagning samt vidare utredning.

Bandhagen: Polis kallas till platsen pga. bråk. En person misshandlar två andra personer på platsen. Anmälan upprättades på misshandel.

Lördagen den 2016-04-02

Bandhagen: Polis stoppar och kontrollerar ett fordon som är eftersökt sedan tidigare. Föraren rapporteras för olovligt brukande samt olovlig körning då föraren saknade körkort.

Hökarängen: Två gärningsmän som klottrat på SL`s egendom vid bla. Hökarängen greps av personal från CSG. Polis kom till platsen och anmälan avseende klotter upprättades.

Söndag den 2016-04-03

Bandhagen: Polis kallas till platsen då anmälaren hittat två sovande personer i husets tvättstuga. Personerna rapporterades för olaga intrång.