cover

Hänt i veckan v.10

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 10

Detta är bara en liten del av alla de händelserapporter som polisen varit på föregående vecka.

Måndagen den 2016-03-07

Hökarängen: Fyra förövare har gjort inbrott i två lägenheter på Saltvägen. Från en av lägenheterna har de burit ut ett kassaskåp som de sedan lastat i en mörk kombi och lämnat platsen. Förövarna har sedan åkt i okänd riktning.

Tisdagen den 2016-03-08

Magelungsvägen: Polispatrull får åka på en trafikolycka. En förare har brustit i omsorg och varsamhet när denne framfört sitt fordon. Detta gjorde att tre bilar fick skador. Anmälan skrevs på vårdslöshet i trafik.

Onsdagen den 2016-03-09

Farsta: 2016-03-09 17:22, Larm Överfall. Farsta Centrum. Larm från en bingohall. Två personer har hotat med varsin kniv och tvingat till sig kontanter. De sprang sedan från platsen i riktning mot badet och ordningsvakter sprang efter. Efter några minuter greps en av gärningspersonerna i området vid Farstabadet. Spaning efter den andre gärningsmannen pågick bland annat med hundpatrull. Ingen person verkar ha blivit skadad vid rånet.

Fagersjö: Kontroll person/fordon. Två kraftiga smällar har hörts i området. Anmälaren tror att det kom från en gångtunnel i närheten av Ejdervägen.

Torsdag den 2016-03-10

Farsta: En man blir bestulen på sin bil. Personerna som stulit bilen krockar sedan och grips. Två personer stjäl en personbil. Polisen får syn på bilen och följer efter. I en korsning krockar föraren i den stulna bilen med en annan bilist. Bilisten i den påkörda bilen har nacksmärtor och körs till sjukhus för kontroll. De två personerna i den stulna bilen greps på platsen.

Rågsved: Polis kallas till plats pga sabotage. Någon okänd gärningsman har kapat en telefonstolpe och telefonkabel. Anmälan skrevs på sabotage.

Fredagen den 2016-03-11

Farsta: Patrull stoppade ett fordon som var belagt med användningsförbud pga. obetald skatt. Anmälan upprättades.

Bandhagen: Polis kallas till butik pga inbrottslarm. Okänd gärningsman har tagit sig in i butiken och stulit diverse varor. Hundpatrull kallades till platsen för spårning. Anmälan upprättades på stöld.

Lördagen den 2016-03-12

Bandhagen: Personbil stoppas och kontrolleras. Föraren blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas till Västberga för vidare utredning. Anmälan skrivs på rattfylleri.

Farsta: Kunder i en butik uppmärksammar ordningsvakter på att det är en person i butiken som stoppar på sig diverse varor. När personen lämnar butiken stoppas personen för kontroll. Det visar sig då att personen har alla varor med sig ut ur butiken och att ingen vara är betald. Polis kommer till platsen och anmälan på snatteri upprättas.

Söndag den 2016-03-13

Bandhagen: Polispatrull genomför ett fordonsstopp. Föraren saknar körkort då körkortet är indraget sedan tidigare. Anmälan skrevs på grov olovlig körning.

Bandhagen: Okänd gärningsman slår sönder en port med ett järnrör. Anmälare ringer polisen som kommer till platsen. Gärningsmannen hade lämnat, anmälan skrevs på skadegörelse.

Bandhagen: Pågående inbrott i radhus. Anmälaren har avbrutit ett inbrott i bostad på Skeppstavägen. En ensam inbrottstjuv ertappades då han bröt på en dörr med en kofot. När han upptäcktes lämnade han platsen till fots i riktning mot Grycksbovägen. Spårning med hund går över Örbyleden men spåret slutar vid Gubbängens IP. Ingen är i nuläget gripen.