cover

Hänt i veckan v.01

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 01

Detta är bara en liten del av alla de händelserapporter som polisen varit på föregående vecka.

Måndagen den 2016-01-04

Bandagen: Polis kontaktas av boende som precis kommit hem och upptäckt att de haft inbrott i bostaden. Någon/några okända gärningsmän har genomsökt bostaden och tillgripit diverse saker. Polis kommer till platsen och så gör även polisens lokala undersökningsgrupp. De gör en platsundersökning och letar spår och fingrar efter gärningsmännen.

Bandhagen: Polispatrull kallas till trafikolycka. Förare till en personbil har kört in i ett trafikljus. Ingen misstanke om brott.

Tisdagen den 2016-01-05

Farsta Centrum: Kontrollanter har gripit tre ungdomar under 18 år som tillsammans har stulit i olika butiker i Centrum. De har tillsammans tillgripit varor för cirka 14.000 kronor. En av de gripna som är under 15 år körs hem och överlämnas till vårdnadshavaren. De andra två gripna förs till polisstation för vidare utredning.

Onsdagen den 2016-01-06

Bandhagen; Någon okänd gärningsman har tagit sin in i en bostad under tiden som de boende inte var hemma. Gärningsmannen har sedan genomsökt bostaden och tillgripit diverse saker. Patrullen skrev anmälan på grov stöld genom inbrott i bostad.

Farsta: Civil polispatrull arbetade med hastighetsövervakning på riksväg 73. De observerade en personbil som körde avsevärt högre än övrig trafik. Patrullen påbörjade då en mätning under 400 meter. Föraren stoppades sedan och rapporterades för hastighetsöverträdelse.

Torsdagen den 2016-01-07

Farsta: Polispatrull stoppar en personbil för kontroll. Föraren misstänks direkt för att vara påverkad av narkotika. Föraren hade även misstänkt narkotika på sig. Det blev transport till Västberga för vidare utredning och provtagning. Anmälan upprättades på rattfylleri under påverkan av narkotika samt brott mot narkotikastrafflagen.

Bandhagen: En förare stoppas för kontroll. Föraren saknar körkort och rapporteras för olovlig körning

Högdalen: Polisen stoppar en bilist då bilen enligt register var avställd sedan hösten 2015. Föraren, känd sedan tidigare, rapporteras för grov olovlig körning och medtas för provtagning och utredning på grund av misstanke om drograttfylleri.

Fredagen den 2016-01-08

Fagersjö: En person stoppas och kontrolleras. Efter kontrollen uppstår misstanke om grov olovlig körning.

Farsta: Patrull kallas till butik i Centrum pga gripen snattare. Den misstänkte har stoppat på sig en vara och därefter passerat kassan och gått ut från butiken. Där grips den misstänkte av civil väktare. Anmälan upprättas på snatteri.

Lördagen den 2016-01-09

Fagersjö: En personbil stoppas och kontrolleras. Efter kontrollen uppkom misstanke om drograttfylleri och grov olovlig körning.

Hökarängen: Polispatrull kontrollerar en förare som direkt misstänks för att vara påverkad av alkohol. Föraren blåser positivt i polisens Dräger vilket gör att föraren medtas till Västberga för provtagning och vidare utredning. Anmälan upprättas på misstänkt rattfylleri.

Söndag den 2016-01-10

Rågsved: Polispatrull observerar en personbil och påbörjar fordonsstopp. Personbilen stoppas och kontrolleras. Efter kontrollen kom föraren att misstänkas för rattfylleri under påverkan av alkohol och droger samt innehav av narkotika.

Farsta: Polis har beordrats till Farsta Torg efter uppgifter från en kvinna att en man genom hot avtvingat henne handväskan. Hundpatrull har beordrats till platsen för att spåra. Kvinnan har ej skadats fysiskt av det inträffade.