cover

Hänt i veckan .33

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 33

Här kommer ett litet urval av alla de händelser som polispersonal jobbat med den senaste veckan inom Farstas lokalpolisområde.

Måndagen den 2015-08-10

Fagersjö: Målsägande ringer in till polisens kontaktcenter då hon upptäckt att någon skadat hennes bil som stod parkerad på gatan utanför hennes bostad. Anmälan skrivs på skadegörelse.

Tisdagen den 2015-08-11

Farsta: Polispatrull kallas till butik i Farsta Centrum pga att en butikskontrollant gripit en person misstänkt för snatteri. Den misstänkte har stoppat på sig diverse varor och sedan lämnat butiken utan att betala för varorna. Patrullen skriver anmälan om snatteri.

Onsdagen den 2015-08-12

Enskede: Polis kallas till en adress pga att bråk uppstått. Okänd gärningsman har hotat flera målsägande i husets tvättstuga. Patrullen skriver anmälan om bla olaga hot.

Farsta: Målsägande kommer till receptionen i Farsta med anledning av att okänd gärningsman använt sig av målsägandes personuppgifter. Gärningsmannen har köpt diverse varor och betalningen för dessa har sedan dragits från målsägandes konto. Anmälan upprättas på bedrägeri.

Hökarängen: Två stycken personer bötfälls under dagen för att ha förtärt alkohol i centrum.

Högdalen Centrum: En person rapporteras för att ha förtärt alkohol i centrum.

Högdalen: Vid trafikkontroll på Önskehemsgatan stoppas en man på moped. Mannen misstänks för bland annat rattfylleri under påverkan av alkohol.

Torsdagen den 2015-08-13

Hagsätra: Polispatrull som fotpatrullerar i Hagsätra Centrum uppmärksammar en man sittande på en bänk. Det luktar hasch på platsen så misstanke om narkotikabrott uppstår. Vid samtal med mannen erkänner han direkt att han röker hasch och att han har mer på sig. Anmälan skrevs på brott mot narkotikastrafflagen.

Bandhagen: Målsägande ringer till Polisens Kontaktcenter och anmäler att hennes barn blivit bestulen på sin mobiltelefon. Anmälan om stöld upprättas.

Farsta: Patrull upptäcker en man som sitter och vilar vid en bänk. Det visar sig att mannen är väldigt berusad och inte kan ta hand om sig själv. Mannen omhändertas enligt lagen om berusade personer.

Fredagen den 2015-08-14

Högdalen: Vittne ser hur flera gärningsmän tillgriper en cykel i Centrum och sedan går med cykeln från platsen. Vittnet kontaktar polis och följer efter gärningsmännen till polis kommer till platsen. Gärningsmannen pekas ut och anmälan på cykelstöld skrivs.

Farsta: Gärningsman grips då han lämnar Systembolaget utan att betala för alla varor. Polis kallas till platsen och anmälan avseende snatteri upprättas.

Lördagen den 2015-08-15

Rågsved: Vittne ser hur det brinner på en balkong och tillkallar räddningstjänst och polis. Räddningstjänsten släcker elden och polis upprättar anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Högdalen: Målsägande låg och sov i sin lastbil och vaknade till av att någon kastade sten på framrutan så rutan sprack. Polis kom till platsen och anmälan på skadegörelse skrevs.

Söndagen den 2015-08-16

Fagersjö: Polispatrull får syn på en personbil som de stoppar för kontroll. Föraren saknade körkort så anmälan på grov olovlig körning skrivs då föraren rapporterats vid flertalet tillfällen tidigare.