cover

Hänt i veckan v.18

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 18

Detta är bara en liten del av alla de händelserapporter som polisen varit på föregående vecka.

Måndagen den 2016-05-02

Svedmyra: Anmälare ringer polisen och berättar att folk slåss utanför tunnelbanan. När patrullen kommer fram är det bara en person kvar. De övriga har lämnat platsen. Anmälan skrivs på misshandel.

Farsta Strand: Polis kommer till platsen för att överta en omhändertagen person. I samband med detta blir den omhändertagne personen så stökig och gör så mycket motstånd så handfängsel måste användas. Anmälan upprättas på våldsamt motstånd.

Tisdagen den 2016-05-03

Farsta: I samband med en trafikkontroll kontrollerades en bil där det monterats saker på registreringsskylten för att försvåra automatisk avläsning. Anmälan upprättades samt beslag gjordes på det som var monterat på skylten.

Onsdag den 2016-05-04

Farsta: Civil butikskontrollant uppmärksammar hur en person stoppar på sig diverse varor i en matbutik. Personen passerar sedan kassorna och lämnar butiken. Gärningsmannen grips och polis kallas till platsen. Anmälan upprättas på snatteri.

Högdalen: Polis kallas till arbetsplats pga arbetsplatsolycka. En person har skadats på sitt arbete och förs till sjukhus. Patrullen skriver anmälan på arbetsplatsolycka.

Torsdag den 2016-05-05

Farsta: Vid kontroll av flertalet personer så uppkom misstanke om narkotikabrott, eget bruk. Anmälan upprättades.

Högdalen: Vittne kontaktar polis pga att flera ungdomar klottrar på containrar som står uppställda vid en byggarbetsplats. Patrullen får tag på en av klottrarna och anmälan skrivs på skadegörelse.

Fredagen den 2016-05-06

Bandhagen: Polispatrull möter en bil som direkt stannar i höjd med polisbilen. Vid kontroll av föraren visade det sig att föraren saknade körkort och att han var påverkad av narkotika. Föraren medtogs för vidare utredning och provtagning i Västberga.

Farsta: Polis kallas till adress pga att okända gärningsmän brutit upp en lägenhetsdörr. Då gärningsmännen fått upp dörren upptäckte de att de boende var hemma. De försvann då från platsen. Anmälan upprättades på grov stöld.

Lördagen den 2016-05-07

Bandhagen: En person som polisen anträffar visar sig ha en efterlysning om utvisning då personen olovligen vistas i Sverige. Personen medtogs till Västberga för vidare utredning i ärendet.

Högdalen: Fyra personer rapporterades bland annat för olaga intrång. Fotot ovan är från platsen i Högdalen.

Söndag den 2016-05-08

Rågsved: Polispatrull kallades till en fest där folk börjat bråka. Anmälan skrevs på misshandel.

Sköndal: Vittne kontaktar polisen då misstanke uppstått om att en person försökte stjäla en moped. Gärningsmannen fanns ej kvar på platsen då polispatrullen kom fram. Mopeden togs i beslag och anmälan upprättades.

Farsta: Personal på ett asylboende aktiverar överfallslarmet pga att en boende har försökt misshandla en annan boende. När vaktpersonal kom till platsen hade personerna slutat bråka men var verbalt högljudda mot varandra. När vaktpersonalen skulle ta reda på vad som har hänt blir en av vakterna misshandlad. När vaktpersonalen ska gripa gärningspersonen försöker han förhindra detta genom att kränga med kroppen. Polisen kom till platsen och övertog gripandet av mannen. Då den gripne behövde sjukhusvård åkte polisen till sjukhuset med den gripne så att läkaren undersökte den gripnes sårskada. Anmälan upprättades.