cover

Hänt i veckan v.15

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 15

Detta är bara en liten del av alla de händelserapporter som polisen varit på föregående vecka.

Måndagen den 2016-04-11

Farsta: Vittne kontaktar polisen efter att ha sett ett ungdomsgäng försvinna iväg med en moped. Polis kommer till platsen och samtliga gärningsmän grips. Anmälan upprättas på tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Högdalen: Polispatrull kallades till platsen pga misshandel. Patrullen anträffar en misstänkt person och anmälan upprättas.

Tisdagen den 2016-04-12

Farsta: Moped som brinner i en gångtunnel under vägen. Det brinner från tanken på mopeden och räddningstjänsten är på väg för att släcka. Fordonet är inte anmält stulet och patrullen försöker komma i kontakt med ägaren. Det visar sig att mopeden är nystulen och ägaren visste inte om detta. Anmälan skrivs om stölden och om skadegörelse genom brand.

Sköndal: Polis kallades till plats där en målsägande blivit hotad av en för honom okänd person. Patrullen hittade gärningsmannen en bit från platsen. Anmälan skrevs på olaga hot.
Onsdagen den 2016-04-13

Bandhagen: Polis upprättade trafikkontroll i området. En av de förare som stoppades vid tillfället saknade behörighet att framföra det fordon han körde. Föraren rapporterades för olovlig körning.

Högdalen: En misstänkt gärningsman greps i en butik av personalen. Detta efter att den misstänkte stoppat på sig diverse varor och sedan passerat kassan och lämnat butiken utan att betalat för varorna som gärningsmannen stoppat på sig. Polis kom till plats och anmälan upprättades på snatteri.

Torsdag den 2016-04-14

Högdalen: En person grips efter ett kortare förföljande. Det visar sig att bilen som är avställd försetts med skyltar från en annan bil. Föraren saknar körkort och har rapporterats för olovliga körningar tidigare. Föraren rapporteras för de olika trafikbrotten och bilen tas i beslag med stöd av Trafikbrottslagen.

Farsta: Personal i en butik hör hur någon klipper av larm från varor i en av butikens provrum. Ordningsvakter kom till platsen. Den misstänkte lämnade då butiken och larmet började ljuda. Den misstänkte greps utanför butiken och polis kallades till platsen. Anmälan upprättades.
Fredagen den 2016-04-15

Rv 73, tpl Farsta: Hinder i vägbanan i södergående riktning. En hel säng ligger tvärs över körbanan och orsakar kraftiga väjningar.

Hagsätravägen. Kl 08.20. En misstänkt rattfull upptäcktes vid trafikkontroll. Föraren medtogs till polis för provtagning och utredning.

Farsta: Räddningstjänst och polis kallas till adress där det brinner. Räddningstjänsten släcker elden och polis upprättar anmälan.

Lördagen den 2016-04-16

Högdalen: Polis uppmärksammas av vittne att en gärningsman stod och klottrade på en husfasad. Polisen fick tag i den misstänkte gärningsmannen och anmälan om klotter upprättades.

Farsta: En misstänkt gärningsman stoppar på sig diverse matvaror i en butik i Centrum. Då den civila vakten tar kontakt med den misstänkte utanför butiken uppstår bråk och den misstänkte försöker smita från platsen. I samband med detta kommer ordningsvakter till platsen och den misstänkte grips. Polis kallas dit och anmälan upprättas på rån motvärnsfallet.

Söndag den 2016-04-17

Farsta Centrum: Man påträffad misshandlad. Ordningsvakter har påträffat en man vid t-banan. Mannen har skador som tyder på att han blivit misshandlad. Det är oklart var det skett och vem som gjort det. Mannen förs till sjukhus med ambulans och initialt skrivs en anmälan om grov misshandel.

Bandhagen: Polis kallas till platsen där en målsägande precis kommit hem och upptäckt att det varit inbrott i bostaden. Okänd gärningsman har tagit sig in i bostaden och tillgripit diverse saker. Polisens lokala undersökningsgrupp kallades till platsen för att eftersöka fingeravtryck och andra spår. Anmälan upprättades på stöld.