cover

Hänt i veckan v.39

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 39

Detta är bara en liten del av alla de händelser poliser åkt på i Farsta lokalpolisområde. Sammanlagt upprättades 360 stycken händelserapporter* i vårt lokalpolisområde den gångna veckan.

Måndagen den 2015-09-21

Farsta: En förare stoppas och kontrolleras. Föraren kom att misstänkas för bland annat drograttfylleri och grov olovlig körning.

Sköndal: En förare av en personbil stoppas och kontrolleras. Det visar sig att föraren saknar giltigt körkort. Föraren rapporterad för grov olovlig körning.

Tisdagen den 2015-09-22

Farsta Centrum: En person har snattat i en butik i centrum. I samband med gripandet gjorde sig misstänkt skyldig till våldsamt motstånd.

Gubbängen: Inbrott i två bostäder på Bordsvägen i Gubbängen. Anmälningar om stöld genom inbrott upprättade.

Onsdagen den 2015-09-23

Högdalen: Polis har beordrats till Högdalsgången efter uppgifter från en klädbutik att en i personalen, efter att ha ingripit mot två personer som stal en jacka från ett ställ utanför butiken, blivit misshandlad och har ont i sitt ena knä. Förövarna har lämnat platsen.

Gubbängen: En skadades vid trafikolycka. En person med lindriga skador fick åka med ambulans till Södersjukhuset efter en sammanstötning med en annan bilist i korsningen Lingvägen och Örbyleden.

Högdalen: En bilist som framförde ett fordon som var avställt stoppades på Rågsvedsvägen. Föraren som saknade körkort var även märkbart påverkad. Föraren som medtogs för undersökning och utredning är misstänkt för grov olovlig körning och grovt rattfylleri.

Torsdagen den 2015-09-24

Rågsved: En personbil stoppades och efter kontroll uppstod misstanke om narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Fredagen den 2015-09-25

Farsta Strand: Pågående inbrott i lägenhet. Den boende, som är hemma, hör hur någon försöker bryta sig in i lägenheten. Då han öppnar dörren springer två personer ner för trapporna och försvinner i en bil. De lämnar kvar ett brytverktyg utanför lägenhetsdörren.

Hökarängen: Ett fordon stoppas och kontrolleras. Efter kontrollern misstänks föraren för drograttfylleri och eget bruk av narkotika.
Hökarängen: Ett fordon stoppas och kontrolleras. I samband med misstanken kom föraren att misstänkas för drograttfylleri, grov olovlig körning, eget bruk av narkotika. Bilen togs i beslag enligt TBL 7§,

Lördagen den 2015-09-26

Gubbängen: Olycka mellan bilist och cyklist. En cyklist har blivit påkörd av en bilist och är avsvimmad. Ambulans, räddningstjänst och polis tillkallas. Cyklisten är förd till sjukhus och är vid medvetande. Cyklisten har en sårskada på huvudet. Cyklisten är misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Farsta Centrum: Någon försöker handla med ett stulet kontokort. En man har varit inne i en telebutik och försökt betala med ett misstänkt stulet kontokort. Då personalen ställer kontrollfrågor kan inte mannen svara och lämnar snabbt butiken.

Söndag den 2015-09-27

Snösätra: En mycket irriterad anmälare berättar att det under hela natten pågått en ravefest nedanför Högdalstoppen och det är omöjligt att sova. Patrullen tillkallas men påträffade inte någon ravefest.

*På bilden kan du se på vilka platser dessa 360 händelserapporter rapporterats in. Antal upprättade RAR-anmälningar (polisanmälningar) finns inte med.