cover

Hänt i veckan v.07

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 07

Detta är bara en liten del av alla de händelserapporter som polisen varit på föregående vecka.

Måndagen den 2016-02-15

Gubbängen: Väktaren på plats har upptäckt att det varit inbrott i en fritidsgård på en skola i Gubbängen. Tjuvarna har brutit upp ett fönster och tagit sig in. Det är oklart vad som stulits vid inbrottet.

Farsta: Butikskontrollant i en butik i Centrum observerar hur en person plockar på sig diverse kläder. Personen går sedan till provrummet. Personen lämnar sedan provrummet utan att lämna tillbaka några kläder. Inga kläder fanns heller kvar i provrummet. Då personen lämnat butiken sker ett gripande och polis kallas till platsen. Anmälan skrivs på stöld pga det höga värdet på de tillgripna varorna.

Tisdagen den 2016-02-16

Hagsätra: Räddningstjänst och polis åker till Kvarntorpsgränd där det luktar rök i ett trapphus. Det visade sig vara ännu en torrkokning.

Farsta: Polispatrull som fotpatrullerar i Centrum upptäcker en felparkerad bil där registreringsskylten inte överensstämde med den bilmodell den satt på. Vid närmare undersökning framkom aktuellt registreringsnummer på bilen. Den felaktiga skylten togs i beslag, bilen flyttades pga obetalda parkeringsböter och anmälan upprättades på egenmäktigt förfarande.

Onsdagen den 2016-02-17

Sköndal: Polispatrull observerar ett fordon som väcker deras intresse. Vid stopp och kontroll visar det sig att föraren saknar körkort. Föraren rapporterad för grov olovlig körning.

Sköndal: Polispatrull kallades till en skola pga att inbrottslarmet gick på skolan. Även vaktbolaget kom till platsen. Skolan genomsöktes men ingen gärningsman fanns kvar i lokalerna. Anmälan upprättades på stöld.

Torsdag den 2016-02-18

Farsta: Flera polispatruller kallas till platsen pga bråk. Även ambulans kallades till platsen. Anmälan upprättades på misshandel.

Högdalen: En person kontaktade en polispatrull som befann sig i Centrum. Personen hade nyss blivit bestulen av okänd gärningsman. Anmälan upprättades på stöld.

Fredagen den 2016-02-19

Hökarängen: Räddningstjänsten och polis beordrades till Piprensarvägen efter uppgifter om att en kraftig smäll hörts i ett trapphus till en flerfamiljsfastighet. Det anträffades pappersfragment i trapphuset varför den initiala bedömningen är att någon pyroteknisk pjäs antänts. Det har ej orsakat några personskador. En anmälan om ofredande upprättad.

Lördagen den 2016-02-20

Rågsved: En man rånas på sin bil. Den aktuella mannen arbetar på en verkstad. Förövarna kom i två bilar och blockerade vägen för mannen med bilen. Efter att ha misshandlat mannen försvann de från platsen med mannens bil och de andra bilarna. En förundersökning är inledd avseende rån. Förövarna är igenkända av offret. Trots spaningar i området är förövarna inte gripna.

Farsta: Någon okänd gärningsman har tagit sig in i ett hus via altandörren. Gärningsmannen har sedan rotat runt i bostaden och tillgripit diverse saker. Då målsägande kommer hem och upptäcker detta kontaktas polis som kommer till platsen. Anmälan upprättas på grov stöld. Även polisens lokala undersökningsgrupp kommer till platsen.

Söndag den 2016-02-21

Farsta: Civil väktare observerar hur en misstänkt person stoppar på sig en vara under sina kläder. Den misstänkte går sedan till kassan och betalar för en annan vara. Utanför kassorna griper väktaren den misstänkte. Polis kallas till butiken och anmälan skrivs på snatteri.

Högdalen: Polis stoppar och kontrollerar en person, känd sedan tidigare i narkotikasammanhang. Personen hade både en kniv och misstänkt narkotika på sig varför anmälan skrevs på brott mot narkotikastrafflagen och brott mot knivlagen