cover

Hänt i veckan v.44

Måndagen den 2015-10-26

Farsta: Personalen i en klädbutik observerar en gärningsman som stoppar på sig varor. Gärningsmannen grips och polis tillkallas. Polisen övertar gripandet och gärningsmannen tas med till Västberga för vidare utredning.

Bandhagen: Polispatrull stoppar en personbil för kontroll. Det visar sig då att föraren saknar körkort. Anmälan skrivs på olovlig körning.

Tisdagen den 2015-10-27

Hökarängen: Civil polispatrull beslutar sig för att stoppa en personbil. Föraren väljer dock att försöka köra ifrån patrullen och efter ett kortare efterföljande stannar föraren på en gata i Farsta och springer från bilen. Poliserna hittade gärningsmannen i närområdet. Gärningsmannen greps och togs till Västberga för vidare utredning. Anmälan skrevs på grovt rattfylleri under påverkan av narkotika, grov olovlig körning och diverse andra brott.

Onsdagen den 2015-10-28

Sköndal: En anmälare ringer polisen och berättar att han kör efter en misstänkt rattfyllerist. Polispatrull kommer och stoppar den aktuella bilen. Det visade sig att föraren saknade körkort. Anmälan på grov olovlig körning upprättas.

Hökarängen: Polis kallas till en adress där lägenhetsinnehavarna precis kommit hem och upptäckt att någon okänd gärningsman försökt ta sig in i lägenheten. Gärningsmannen har försökt bryta upp dörren men misslyckats med detta. Anmälan på försök till grov stöld genom inbrott i lägenhet skrivs.

Torsdagen den 2015-10-29

Farsta Strand: Två maskerade män försökte stoppa en glassbil.
Polisen kontaktas av föraren till en glassbil som överraskats av två maskerade män klev ut framför bilen och försökte stoppa bilen. En av männen ska ha slagit sig på bilens sidospeglar när föraren av glassbilen väjde och lyckats ta sig från platsen. Polisen misstänker att det kan ha varit ett försök till rån som inte gick som planerat. Polisen har sökt i området efter de två maskerade personerna utan att anträffa de. En anmälan om försök till rån har upprättats.

Enskede: Anmälare kommer hem till sin bostad och upptäcker att någon okänd gärningsman krossat en fönsterruta och sedan tagit sig in i huset genom det trasiga fönstret. Gärningsmannen har sökt igenom bostaden och tillgripit diverse saker. Polis kommer till platsen och anmälan skrivs. Till platsen kommer även en lokal undersökningsgrupp som fotograferar och spårsäkrar platsen.

Fredagen den 2015-10-30

Farsta: Bilförare misstänks vara rattfull. En bilist kontrolleras på Storforsplan. Föraren som saknade körkort misstänks även för drograttfylleri och får medfölja för provtagning och utredning.

Hökarängen: Flera bilar står still vid rött ljus då en bil kommer bakifrån och kör in i dem. Föraren i den påkörande bilen lämnar därefter platsen utan att lämna uppgifter om sig. Polis kommer till platsen och registreringsnumret på bilen som orsakade olyckan larmades ut. Anmälan upprättas på smitning från trafikolycka och ej anpassat avstånd till framförvarande fordon.

Lördagen den 2015-10-31

Hökarängen: Polispatrull kallas under natten till en butik på grund av att någon okänd gärningsman slagit sönder ett fönster till butiken. Patrullen kontaktar larmbolag som ordnar med lagning av fönsterrutan. Anmälan skrivs på skadegörelse.

Bandhagen: Anmälare ringer polisen på natten på grund av obehöriga i källaren. Polispatrullen som kom till platsen hittade en obehörig i källaren. Anmälan skrevs på olaga intrång.

Söndag den 2015-11-01

Bandhagen: 2 personbilar krockar pga att en av förarna inte iakttagit väjningsplikt och uppmärksammat högerregeln. Föraren kan sedan inte uppvisa id-handling varför polis kallas till platsen. Polisen gör körkorts- och fordonskontroll. Anmälan skrivs på övriga trafikbrott.

Farsta Strand: Polis kallas till plats där en personbil står och brinner. Räddningstjänsten är redan på plats och har påbörjat släckning av bilen som var övertänd då de anlände. Anmälan skrevs på skadegörelse genom brand på motorfordon.