cover

Hänt i veckan v.04

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 04

Detta är bara en liten del av alla de händelserapporter som polisen varit på föregående vecka.

Måndagen den 2016-01-25

Högdalen: Väktare observerar en gärningsman som går runt i butiken och stoppar ner diverse varor i sin ryggsäck. Gärningsmannen passerar sedan kassan och går ut ur butiken utan att betala för några varor. Gärningsmannen stoppas av butikspersonal utanför butiken. Polis kommer till platsen och tar över ärendet. Anmälan skrivs på snatteri.

Farsta: Polispatrull möter en personbil under färd, mitt i natten med ljuset släkt. Bilen stoppas och en kontroll görs. Föraren i bilen saknar körkort. Anmälan skrivs på grov olovlig körning då brottet sker vanemässigt och föraren kör trots återkallat körkort.

Tisdagen den 2016-01-26

Högdalen: Polis kallas till tunnelbanan pga att några personer blivit osams och börjat slåss. Anmälan skrivs på misshandel.

Bandhagen: En person blir biten av en lösspringande hund. Polis kallas till platsen. Polis hjälper den skadade till läkaren och anmälan skrivs på brott mot lagen om tillsyn av hundar och katter samt vållande till kroppsskada.

Onsdagen den 2016-01-27

Farsta: Polis och räddningstjänst kallas till en adress pga brand i lägenhet. Anmälan skrivs på allmänfarlig vårdslöshet.

Torsdagen den 2016-01-28

Farsta: En person kommer hem till sin bostad och upptäcker hur någon brutit upp balkongdörren. Gärningsmannen har sedan tillgripit diverse saker. Polis kommer till platsen och undersöker brottsplatsen. Anmälan skrivs på grov stöld genom inbrott.

Fredagen den 2016-01-29

Farsta. Två ungdomar på asylboende har slagits med personal. Polis åker till platsen. Lugnt på platsen. Det blir anmälan och motanmälan avseende misshandel.

Farsta: Polis kallas till bensinstation pga att någon okänd gärningsman brutit upp en sedelautomat. Anmälan skrivs på försök till stöld.

Lördagen den 2016-01-30

Sköndal. En sittande man intill ett promenadstråk onanerar. Oaktat att det var mycket folk i rörelse gjorde mannen detta helt öppet. Mannen cyklade sedan i riktning mot Farsta. Mannen hade blå jacka och blå sotarmössa. Polisen spanar efter mannen i närområdet.

Söndag den 2016-01-31

Bandhagen: Polispatrull stoppar och kontrollerar en lastbil. Föraren saknade körkort och dessutom misstänktes föraren vara påverkad av narkotika. Föraren medtogs för provtagning och vidare utredning.