cover

Hänt i veckan v.23

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 23

Detta är bara en liten del av alla de händelserapporter som polisen varit på föregående vecka.

Måndagen den 2016-06-06

Farsta Strand: Polispatrull stoppar en personbil för kontroll. Det visar sig att föraren saknar körkort samt att föraren är påverkad av narkotika. Anmälan upprättades på rattfylleri av påverkan av narkotika samt grov olovlig körning.

Tisdagen den 2016-06-07

Gubbängen: Vittne griper en gärningsman som försökt stjäla en bil. Polis kommer till platsen och övertar gripandet. Den misstänkte gärningsmannen tas med till Västberga för vidare utredning och anmälan upprättas på bla försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Onsdag den 2016-06-08

Bandhagen: Polis kallas till plats där en målsägande blivit utsatt för ofredande. En för målsägande helt okänd person har börjat skrika okvädningsord och kasta saker efter målsägande. Anmälan upprättas på ofredande.

Högdalen: Väktare fick inbrottslarm till en lokal i Högdalen. Då väktare genomsöker platsen upptäcks flera gärningsmän i lokalen. Gärningsmännen greps och polis kallades till platsen. Anmälan upprättas.

Torsdag den 2016-06-09

Farsta: Polis kallas till adress pga misstänkt pågående mopedstöld. Vittne har sett flera personer stå bryta på en moped. När patrullen kommer fram till adressen har gärningsmännen lämnat platsen. Ägaren till mopeden kontaktas och anmälan upprättas på tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Högdalen: Personbil stoppas och kontrolleras i samband med upprättad trafikkontroll. Föraren saknade körkort och bilen brukades oskattad varför anmälan skrevs på olovlig körning samt bötesbrott då fordonsskatten ej är betald.

Fredagen den 2016-06-10

Farsta: Vittnen larmar polis och räddningstjänst pga brand. Någon/några okända gärningsmän har anlagt en brand i en skola. Räddningstjänsten släcker elden och polis skriver anmälan på grov mordbrand. Fotot är från den branden.

Farsta: Flera gärningsmän rånade två målsägande på diverse saker. Efter detta sprang gärningsmännen från platsen. Polis kom till plats och sökte efter gärningsmännen i området. Anmälan upprättades på rån.

Lördagen den 2016-06-11

Bandhagen: Polispatrull kallas till en adress pga en misstänkt narkotikapåverkad person. På plats anträffas en person som uppvisar tydliga tecken på narkotikapåverkan. Personen togs till Västberga för vidare utredning och provtagning. Anmälan upprättades på brott mot narkotikastrafflagen.

Bandhagen: Polis kallas till plats där två bilar krockat. I samband med utredning på plats framkommer att den ena föraren saknade körkort. Anmälan upprättades på olovlig körning.

Söndag den 2016-06-12
Hökarängen: Vittne kontaktar polis med anledning av en cyklist som hade en vinglig framfart i trafiken. Då patrullen kommer till plats berättar gärningsmannen att han stulit cykeln. Anmälan upprättades på stöld.

Förra veckan kunde vi pga tidsbrist inte publicera något veckoinfo. Vi gör nu uppehåll över sommaren och så får vi se hur vi kommer informera er fortsättningsvis.

Trevlig sommar önskar vi på Lpo Farsta./SZ & DL