cover

Hänt i veckan v.20

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 20

Detta är bara en liten del av alla de händelserapporter som polisen varit på föregående vecka.

Måndagen den 2016-05-16

...

Högdalen: Vittne kontaktar polis då misstanke uppstått om att en förare som vittnet körde efter var påverkad av alkohol. Färden gick mot Bandhagen. Polis anslöt och stoppade aktuell förare. Föraren var nykter men en rapport gällande vårdslöshet i trafik upprättades.

Tisdagen den 2016-05-17

Rågsved: Flera inringare berättar om skottlossning vid tunnelbanan Rågsved. En eller flera gärningspersoner har setts skjuta mot flera personer vid tunnelbanan. När polispatrullen kommer till platsen finns varken gärningspersoner eller brottsoffer kvar på platsen. Vittnen har sett gärningsman/män försvinna från platsen i bil. Brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning. Anmälan upprättades på försök till mord/dråp.

Högdalen: Polis kallas till tunnelbanan pga att ordningsvakterna omhändertagit en mycket förvirrad person som misstänktes vara narkotikapåverkad. Anmälan samt provtagning på den misstänkte gärningsmannen.

Farsta: Förare som gjort sig skyldig till hastighetsöverträdelse stoppades av polispatrull. Vid samtal med föraren försökte denne muta polisen. Anmälan skrevs på både det och hastighetsöverträdelse.

Onsdag den 2016-05-18

Bandhagen: Polis kallas till plats där en gärningsman stod och skrek i ett trapphus. Gärningsmannen anträffades och fick följa med patrullen från platsen. Anmälan upprättades.

Farsta: Civil butikskontrollant observerade en misstänkt gärningsman i en butik i Centrum. Den misstänkte lämnade butiken utan att betala för flertalet varor som stoppats ner i en medhavd väska. Ordningsvakter anslöt och i samband med gripandet gjorde gärningsmannen motstånd. Polis tillkallades och anmälan upprättades på bla. snatteri och våldsamt motstånd.

Torsdag den 2016-05-19

Rågsved: Polispatrull observerar en personbil som är anmäld stulen. Efter stopp och kontroll upprättas anmälan om olovligt brukande.

Fredagen den 2016-05-20

Sköndal: Riksväg 73, Sköndal. Två bilister har krockat i norrgående. En gravid kvinna i en av bilarna klagar över buksmärtor. Olyckan har inträffat i höjd med gamla Enskede. Polis och räddningstjänst åker mot olycksplatsen. Bilarna bärgas från platsen. Ingen notering om att någon förts till sjukhus. Polisen utreder olyckan.

Lördagen den 2016-05-21

Farsta: Rv 73, tpl Farsta. Påkört djur i vänster körfält. Djuret, som enligt en förbipasserande troligen är en hund, ligger i norrgående riktning mellan Farsta och Gubbängen. Det visade sig vara ett rådjur som blivit påkört.

Rågsved: Polispatrull kallas till Rågsved med anledning av bilbrand. Det visar sig att två bilar brunnit och att en bil skadats då den var parkerad bredvid de andra bilarna. Anmälan om skadegörelse genom brand upprättad.

Söndag den 2016-05-22

Snösätra: En förare rapporteras för att ha framfört ett avställt fordon.