cover

Hänt i veckan v.06

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 06

Detta är bara en liten del av alla de händelserapporter som polisen varit på föregående vecka. Under veckan har det upprättats 331 händelserapporter i Lpo Farsta.

Måndagen den 2016-02-08

Farsta Strand: Polispatrull kallas till trafikolycka. En förare har ej iakttagit väjningsplikt vid utfart från parkering och en kollision sker med ett annat fordon som framförs på vägen intill parkeringen.

Sköndal: Civil väktare observerar hur en misstänkt person stoppar på sig matvaror i sina fickor för att sedan passera kassorna utan att betala för varorna. Den misstänkte stoppas utanför butiken och polis kallas till platsen. Anmälan skrivs på snatteri.

Tisdagen den 2016-02-09

Farsta: Det uppstår bråk mellan kunder i en butik. Ordningsvakter kommer till platsen och separerar de inblandade. Polis kallas också till platsen och upprättar anmälan på misshandel.

Tallkrogen: Polispatrull stoppar en personbil för kontroll av fordon och förare. Föraren saknar körkort och rapporteras för grov olovlig körning då körkortet är återkallat.

Onsdagen den 2016-02-10

Sköndal: Två inbrottstjuvar greps på bar gärning. Anmälan upprättad om stöld genom inbrott.

Sköndal: Polis kallas till platsen pga ett inbrottsförsök i bostad. Okänd gärningsman har försökt bryta sig in i bostaden. Anmälan skrivs på stöldförsök.

Sköndal: På grund av bråk på en adress kallas en polispatrull till platsen. När poliserna anländer har alla lämnat platsen. Någon okänd gärningsman har krossat en fönsterruta på en port. Anmälan skrivs på skadegörelse.

Torsdagen den 2016-02-11

Farsta: Polispatrull stoppar och kontrollerar en personbil. Efter kontrollen kom en person att misstänkas för brott mot knivlagen.

Fredagen den 2016-02-12

Farsta: Polis kallas till en lägenhet där det varit inbrott. Gärningsman har tagit sig in via balkongen. Lägenheten är genomsökt att saker är tillgripna. Polisens lokala undersökningsgrupp söker spår och anmälan skrivs på grov stöld.

Bandhagen: Polis kontrollerar ungdomar som står i en port. En av dem uppvisar tydliga tecken på narkotikapåverkan. Det blir provtagning och anmälan skrivs på narkotikabrott.

Farsta Strand: Polispatrull uppmärksammar en bil som kör aggressivt i höjd med trafikplats Larsboda. Efter stopp och kontroll kom föraren att misstänkas för drograttfylleri, grov olovlig körning och eget bruk av narkotika. Bilen beslagtogs enligt TBL 7 §.

Lördagen den 2016-02-13

Farsta: Civil vakt ser hur en person stoppar på sig en vara i sin ena ficka. Den misstänkte passerar sedan kassorna och lämnar butiken. Vakten stoppar den misstänkte utanför kassorna och tillkallar sedan polis. Anmälan skrivs på snatteri.

Hökarängen/Gubbängen: Många ringer in om en hög smäll vid ca kl 01.00 på natten. Polis letar i området med bland annat helikopter men lyckas inte lokalisera varifrån det smällt.

Söndag den 2016-02-14

Farsta: Boende upptäcker att någon brutit sig in i deras bostad då de kommer hem. Okända Gärningsmän har letat igenom bostaden och tillgripit saker. Polis kommer till platsen och skriver anmälan på grov stöld genom inbrott i bostad. Även polisens lokala undersökningsgrupp kallas till platsen för att eftersöka spår från gärningsmännen.

Bandhagen: Polis kontaktas av anmälare som upptäckt hur en gärningsman kopplat ström från en stolpe till sin husvagn. Skadorna återställdes av behörig personal och anmälan skrevs på olovlig kraftavledning och skadegörelse.

Sköndal: Kunder som hotat taxichaufför med kniv. Kunderna har åkt från centrala Stockholm och lämnade bilen i Sköndal utan att betala. När föraren ville ha betalt visade en av kunderna en kniv och lämnade sedan platsen. Patrull som varit på platsen har identifierat en av gärningspersonerna och denne är nu misstänkt för hot mot tjänsteman, bedrägligt beteende och brott mot knivlagen.