cover

Hänt i veckan v.40

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 40

Måndagen den 2015-09-28

Farsta Centrum: En person snattar i en butik. Personen grips och misstänks även för misshandel.

...

Tisdagen den 2015-09-29

Hökarängen: Anmälare följer efter misstänkt rattfull. Den misstänkte har stannat i korsningen Söndagsvägen/Örbyleden. Föraren har försökt springa sin väg men hålls kvar av anmälaren. Polis kommer till platsen. Föraren hade ingen alkohol i utandningsluften.

Farsta Centrum: En person grips av ordningsvakter för snatteri i en butik.

Bandhagen: En person stoppades för att ej ha iakttagit stopplikt. Vid kontroll uppstod även misstanke om olovlig körning då personen saknade giltig behörighet att framföra fordonet.

Onsdagen den 2015-09-30

Farsta: En person rapporteras för brott mot knivlagen efter att ha innehaft knivar på allmän plats.

Torsdagen den 2015-10-01

Farsta Strand: Personal möttes av motstånd när de grep en misstänkt tjuv. polispatrull övertog ett gripande av en man som stulit varor i en butik i Farsta strand. Mannen är misstänkt för rån motvärnsfallet i och med att han motsatte sig personalens gripande genom att till en början slå sig fri. En ur personalen fördes till sjukhus för kontroll av de skador som han fick när gärningsmannen slog sig fri. Målsägande har till patrullen talat om att han har ont i armen. Krimjourspersonal genomförde förhör med mannen samt föredrog ärendet för jouråklagare. Åklagaren beslutade att mannen skulle anhållas.

Fagersjö: Räddningstjänsten och polis har beordrats till Högdalstoppen efter uppgifter om att en anmälare på håll sett en bil och ett släp brinna. Vid 14:15 tiden hade ingen brand anträffats.

Hökarängen: Man med pistolliknande föremål. Polis beordrades till området efter uppgifter från en anmälare att en man cyklade omkring med ett pistolliknande föremål i en väska. Vid 09:20-tiden anträffades mannen av polis. Ett luftvapen anträffades i anslutning till mannen. Efter kontroll misstänks mannen också för narkotikabrott.

Fredagen den 2015-10-02

Farsta: En busschaufför belyses med grön laser på Larsbodavägen. Strålen träffar honom i ena ögat och han kände irritation. Anmälan om misshandel och brott mot strålskyddslagen upprättad. Brottet skedde runt 21:30 på fredagskvällen. Har du sett/vet något om detta? Ring 114 14 och berätta!

Lördagen den 2015-10-03

Farsta: Polis och räddningstjänst kallas till brand i kolonistuga. Anmälan upprättas på skadegörelse.

Söndag den 2015-10-04

Rågsved: Polis kallas till platsen pga. att ett gäng ungdomar kastat sten mot bilar och personer. Anmälan skrivs på försök till misshandel, då ingen sten träffade personerna, samt skadegörelse på de bilar som träffades.

Under vecka 40 var det 365 HR i Lpo Farsta.HR=Händelserapporter som rapporterats in. Antal upprättade RAR-anmälningar (polisanmälningar) finns inte med.

Fotografiet är från ärendet på Larsbodavägen.