cover

Hänt i veckan v,02

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 02

Detta är bara en liten del av alla de händelserapporter som polisen varit på föregående vecka.

Måndagen den 2016-01-11

Bandhagen: Vittne ringer till polisen då vittnet precis sett hur en okänd gärningsman brutit upp en dörr som leder till fastighetens källare. Då polisen kommer till platsen har gärningsmannen lämnat. Gärningsmannen hade brutit upp flertalet källarförråd och tillgripit gods. Anmälan skrivs på stöld.

Tisdagen den 2016-01-12

Farsta: Polispatrull stoppar en bil pga att den har trasig strålkastare framtill. Det visade sig då att föraren saknade körkort. Anmälan skrivs om olovlig körning samt diverse andra trafikbrott.

Bandhagen: Personbil stoppas för kontroll. Föraren saknar körkort och rapporteras för olovlig körning.

Onsdagen den 2016-01-13

Fagersjö: Polispatrull stoppar en bil för kontroll av bil och förare. Det visar sig att föraren är påverkad av narkotika. Föraren får följa med till Västberga för vidare utredning. Anmälan skrivs på rattfylleri under påverkan av narkotika.

Bandhagen: Personbil stoppas för kontroll. Föraren saknar körkort. Föraren uppger att han kör bil vanemässigt varför det blir rapport på grov olovlig körning.

Farsta: En förare/målsägande stannar sitt fordon vid en rondell för att släppa förbi en annan bil. I samband med detta kör bilen bakom in i hans bil. Detta medför plåt och plastskador på målsägandes fordon. Polispatrull som kommer till platsen skriver anmälan på ej anpassat avstånd till framförvarande fordon.

Torsdagen den 2016-01-14

Farsta: Väktare observerar hur en kund stoppar på sig varor och sedan går till kassan där en vara betalas. Kunden grips efter sista betalningsmöjlighet och får invänta polispatrull som kommer till platsen och skriver anmälan på snatteri.

Hagsätra: Vid körkortskontroll av fordon på Vintrosagatan stoppades en förare som saknade körkort. Föraren hade tidigare rapporterats för samma brott varför det nu blev rapport på grov olovlig körning.

Fredagen den 2016-01-15

Hagsätra: Civil väktare observerar hur en gärningsman stoppar på sig en vara i sin jackficka. Gärningsmannen lämnar sedan butiken utan att betala för varan. Gärningsmannen grips utanför butiken. Polis kommer till platsen och anmälan upprättas på snatteri.

Lördagen den 2016-01-16

Farsta: Polispatrull kallas till en adress där fullt slagsmål pågick mellan två personer. Detta resulterade i anmälningar om misshandel.

Farsta: Butikskontrollant griper ung person som tillgripit diverse varor och sedan lämnat butiken utan att betala för varorna. Polisen kontaktar förälder som kommer till platsen och anmälan upprättas på snatteri.

Söndag den 2016-01-17

Farsta: En målsägande kontaktar polis pga att någon okänd gärningsman brutit sig in i målsägandes bostad. Gärningsmannen har genomsökt bostaden och tillgripit diverse saker. Polisens lokala undersökningsgrupp kallas också till platsen. Anmälan skrivs på grov stöld genom inbrott.

Högdalen: Polispatrull uppmärksammar ett fordon som vinglar fram och tillbaka mellan två filer på vägen. Då föraren stoppas för kontroll visar det sig att föraren är påverkad av alkohol. Föraren får följa med till Västberga för vidare utredning. Anmälan upprättas på grovt rattfylleri.